mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
ajax.mehmetduran.com Yayında!
ajax.mehmetduran.com Yayında!

Daha önce hazırlamış olduğum Ajax Uygulamalar bölümünü kendi hostuma ajax.mehmetduran.com adresine taşımış bulunuyorum. Bunda sonra bu bölümü daha etkin bir biçmde kullanmayı ve sizlere farklı uygulamalar sunmayı düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Dinamik Site Yapımı (Örnek Uygulama)
Bir arkadaş benden sitemde kullandığım kategorileme mantığını yani dinamik bir site mantığını sordu. Bunun üzerine ben de hem arkadaşımız hem de bu konuyu merak edenlere bir çözüm bir örnek olması için basit bir uygulama yaptım. Bu uygulamada access veritabanı kullandım. Örnek; dinamik bir siteyi nasıl yapacağımızı gösteren bir uygulama oldu. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Aralık Pazartesi 2008 44 143267 4,3
Asp.net Uygulamalarında Namespace ve Class Kullanımı
Web ile uygulamalar geliştirmeye devam ettikçe gördüm ki birçok kez aynı kod bloğunu tekrar tekrar yazıyorum ve gereksiz zaman ve kaynak kaybına neden oluyorum. Bunları önlemek için .Net'in sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanarak yapmış olduğum proje veya uygulamalarda ilk işim kendi namespace'mi ve class'larımı oluşturmak oldu. Böylece yaptığım uygulamaları daha fonksiyonel daha anlaşılır daha ekonomik duruma getirdiğimi kısacası optimize ettiğimi düşünüyorum. Bu yazıyı da .Net ile ilgilenenlere faydası olabilir diye hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile Yaptığım Uygulamalar Hazır
Jquery ve Ajax ile Uygulamalarım Hazır

Jquery ve ajax ile yapmış olduğum uygulamaları biraya topladım ve bu adreste yayına koydum. Daha önce sitemde anlattığım ajax uygulamalarını biraraya topladım ve hepsini birden görme fırsatı sunan bir sistem haline getirdim. Şimdilik sadece örnekler var. Daha sonra her birinin nasıl yapıldığını ve kodlamaları da yine aynı sistemde paylaşacağım. Ayrıca ek olarak geliştireceğim uygulamaları da eklemeye devam edeceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 8 15130 3,0
Geliştirdiğim Uygulamalar Bölümü
Sitemde son olarak "Geliştirdiğim Uygulamalar" adı altında bir sekme bir alan oluşturdum ve bu alanda şimdiye kadar geliştirmiş olduğum örnke proje ve uygulamaları sizlere tanıtacağım.

İlk olarak geliştirmiş olduğum proje ise "Jquery ve Ajax ile Fotoğraf Galerisi" uygulaması oldu. Geçen hafta aniden aklıma geldi ve 1 hafta içinde büyük bir bölümünü tamamladım. Ufak tefek eksiklikleri, hataları olsa da zaman içinde bunları giderip, güzel ve hatasız bir uygulama haline getirmeye çalışacağım. Bu uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 5 12184 0,0
Javascript ile Karakter Saydırma
Javascript kullanarak web projelerimizde kullandığımız textbox veya bilgi alınan diğer kontrollerin karakter sayılarını javascript ile sınırlandırabiliriz. Öncelikle javascript kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Temmuz Salı 2008 8 23539 4,1
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009