mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visio için UML Sembolleri
Son günlerde okul için hazırladığım projeler üzerinde çalışmaktayım ve bu projeler hakkında çeşitli diagramlar hazırlamam gerekiyor. Bu diagramların en önemlileri UML diagramları. Bunun için Microsoft'un ürünü olan ve Office paketi altına eklenebilen programı Visio'yu kullanıyorum. Ancak programın içinde bulunan araçlar diagramları çizmem için tam olarak yeterli değil. Bunun için kısa bir araştırma yaptım ve Visio programı için eklenti olarak hazırlanmış ve ücretsiz olan UML sembollerini buldum. Faydası olacağını düşündüğüm için sizlerle de paylaşıyorum. Neredeyse tüm UML sembolllerini içeren bu paketi Visio ile beraber kullanarak projelerimizin UML diagramlarını kolaylıkla hazırlayabilmekteyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Nisan Pazartesi 2009 0 27986 3,5
Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde direk olarak sayfamıza Ajax isteğinde bulunmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce Jquery ile Ajax işlemlerinde genelde metotları, ashx (generic handler) dosyalarını ve web servisleri kullanmıştık. Şimdi ise bunlara asp.net sayfamızı ekliyoruz ve Ajax isteğini asp.net sayfamıza yapıyoruz. Böylelikle Jquery ile Ajax işlemlerini daha iyi kavramış olacağız ve daha güzel uygulamalar geliştirebileceğiz. Ayrıca Ajax isteğinde bulunabileceğimiz nesneleri de yani seçeneklerimizi de artırmış oluyoruz. Şimdi bu uygulama için yazmamız gereken Jquery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » C# ile Merge Sort Algoritması
Bu yazımda okulda almış olduğum derslerden olan Algoritmalar dersinde algoritmasını gördüğümüz ve c# ile program olarak ödev verilen Merge Sort algoritmasını paylaşacağım. Elimizde bulunan rakamsal verileri sıralamamıza yarayan bu yöntemi c# ile algoritmasına uygun bir biçimde kodladım. Merge sort ile verileri belli bir düzeye kadar parçaladıktan sonra verileri teker teker kendi aralarında karşılaştırıp, yerlerini değiştiriyoruz. Daha sonra sıralı küçük parçaları birleştirerek verilerimizi sıralı bir biçimde elde ediyoruz. Bu işlem için recursive bir yapı kullanılmakta. Hazırladığım örnekte tüm bunları görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Mart Cuma 2009 2 31201 3,6
Bloğum Dmoz'a Eklendi
Bloğum Dmoz'a EklendiBugün itibariyle bloğumun Dmoz'da kayıtlı olduğunu öğrendim. Dmoz, "Açık Dizin Projesi" adı altında geliştirilen ve internet ortamında bulunan sitelerin seçilmiş olanlarının bilgilerini barındıran bir projedir. Dmoz'un önemi ise arama motorlarının ve diğer web site araçlarının başvurduğu kaynaklardan biri olmasıdır. Bu nedenle bir web sitesinin değerlerinin yükselmesi ve daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmesi için bu gibi projelerde yer alması gerekir. Bloğumun da Dmoz'a kayıtlı olması da beni oldukça memnun etti. Umarım hem benim için hem de ziyaret edenler - edecekler için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mart Cuma 2009 4 12291 3,9
Asp.net ile Veritabanı İşlemlerinde Etkin Kodlama Yöntemi
Bu yazımda hazırladığımız projelerde veritabanı işlemleri için yapacağımız kodlamaları daha az ve daha etkin biçimde nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Yazılım Mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım. Bu yüzden yaptığım kodlamaları en iyi biçimde optimize etmem gerekiyor. Bunların başında da veritabanı işlemleri için yazmış olduğum kodlar geliyor. Bunun için basit bir yöntem oluşturdum ve sizlerle paylaşacağım. Tabi ne kadar iyi ne kadar kullanışlı bilinmez ama daha önce yaptığım kodlamalara göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Okul ve Projeler
Okul ve ProjelerYeni dönemin başlamasının ardından yeni dersler ile beraber yeni projeler yapmamız gerekiyor. Bu dönem proje bakımından oldukça zengin geçecek. Almış olduğum derslerden 3 tanesinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Benim en büyük avantajım ise bu projelerin web tabanlı olacak olması. Çalışmalara yavaştan başladım ve projelerde ağırlıklı olarak Ajax teknolojisini kullanmaya çalışacağım. Bazı projeleri tek olarak bazılarını da grup olarak yapacağız. Yazılım mühendisliği dersinde web tabanlı bir proje istendi ve bunun için kendi bloğumu gözden geçirip proje olarak sunacağım. Veritabanı sistemleri dersinde de web tabanlı bir proje istendi. Bunun için arkadaşım Sinan Özkan ile beraber bir proje yapacağız. Son olarak web uygulamaları dersinde Jquery ve Ajax konusunu ele alıp hem proje hazırlayıp hem de seminer tarzında bir sunum yapacağım. Umarım hepsi başarılı olur ve amacına ulaşır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Şubat Cumartesi 2009 0 11471 5,0
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009