mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio'da Daha İyi Kodlama için Temalar
Bu yazımda Visual Studio ile kodlama yaparken kullanabileceğimiz renk düzenlerinden bahsedeceğim. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu rahat kodlama yapmak için arka planın koyu renk olması gerektiği ve kodlarımızda ki değişkenler kontrol adları gibi özelliklerin de birbirinden ayırt edebilecek kadar farklı renklerde olması gerektiğini farkettim. Bunun için bulduğum 3 adet (siyah ağırlıklı) visual studio temalarını sizlerle paylaşıyorum.

Öncelikle benim hoşuma giden ve kullanmaya başladığım tema vibrantjedi teması. Vibrantjedi ve zenburn-scheme temaları hem Visual Studio 2005 hem de Visual Studio 2008 ile uyumlu. Diğer tema 2008_11_xTC ise sadece Visual Studio 2008 ile uyumlu. Benim hoşuma giden ve kullanmaya başladığım tema vibrantjedi teması.

Temaları kulanabilmek için ise şu adımları izlemeliyiz.

Tools sekmesinden Options sekmesini seçmeliyiz.
Daha sonra Environment sekmesi altında Import and Export Settings sekmesini seçmeliyiz.
Daha sonra sağ tarafta bulunan checkboxu seçmeli ve alttaki alanda temamızı belirtmeliyiz.

Bu adımları yaptıktan sonra yeni görünüm ile kodlamalarımızı yapmaya devam edebiliriz.

Eğer hoşunuza gitmez ve eski ayarlara dönmek isterseniz, Environment altında Fonts and Colors sekmesini seçip Use Default butonu ile ilk ayarlara dönebilirsiniz.

Vibrantjedi temasının görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz.

Visual Studio Daha İyi Kodlama için Temalar

3 adet temayı buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması Bloğum MVC Versiyon ile Karşınızda Jquery ile Yatay Accordion Uygulaması Asp.net ileThumbnail Oluşturma Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
can 27 Kasım Perşembe 2008 14:49 #1
toolboxların solution explorer falan onların da arka planı değişsseydi güzel olurdu.
yakup buğra 28 Kasım Cuma 2008 00:07 #2
kodları word'e kopyalayıca arkadaki siyah renkle beraber geliyolar:)
hasan 20 Mayıs Perşembe 2010 01:24 #3
bende Dark temasını kullanıyorum çok güzel gözleri yormuyor fakat parantez ya da kırlangıç açtığım zaman fonksiyondan çıkmadan onları göremiyorum misal public static void topla (int x) gibi burdaki parantezleri açtığım zaman içine yazmaya başlayınca göremiyorum nedeni ne olabilir acaba ?
Mehmet Duran 20 Mayıs Perşembe 2010 12:47 #4
Merhaba. Göremiyorum derken tanımladığın değişkenleri ya da diğer kontrolleri mi göremiyorsun yoksa Intellisense ekranı mı çıkmıyor?
ahmet 14 Haziran Pazartesi 2010 09:10 #5
çok sağ ol ya gerçekten güzel bir ekran görüntüsü oluşturuyor..Bende Vibrantjedi temasını kullanmaya başladım..
bülent yıldız 27 Kasım Cumartesi 2010 20:36 #6
Şuan kullantığınız tema hangisi.. vs 2008 ve vs 2010 için soruyorum. Birde bazı videolarda Aktif satırın zemin rengi farklı oluyor aradım ama bulamadım nasıl yapıldıgını biliyormusunuz? Son soru olarakta artık paylaşımlara tekrar başlasanız özledik sizi :D
Mehmet Duran 10 Aralık Cuma 2010 23:55 #7
@bülent, şu anda adını hatırlamıyorum ama paylaştıklarımdan birini kullanıyorum. Siyah ekranda kodlamaya alıştım. Gözlerimi de çok fazla yormuyor. Söylediğin özelliğin nasıl kullanıldığı bilmiyorum ama aynı işlemi resharper vb. gibi eklentiler yapmakta. Onları da kullanabilirsin. Paylaşımlara devam etmeyi ben de çok istiyorum ama işlerin yoğunluğu engel oluyor. Kısa zamanda tekrardan başlamak üzere diyelim.
bülent yıldız 23 Aralık Perşembe 2010 15:38 #8
http://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/en-us/d0d33361-18e2-46c0-8ff2-4adea1e34fef vs 2010 için bu eklentiyi kullanıyorum, aktif satırın rengini değiştirebiliyorsunuz. Gerçi eklenti demek yanlış olacak eklenti toplulugu bir çok eklenti mevcut geliştiricisi microsoft.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009