mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net Uygulamalarında Namespace ve Class Kullanımı
Web ile uygulamalar geliştirmeye devam ettikçe gördüm ki birçok kez aynı kod bloğunu tekrar tekrar yazıyorum ve gereksiz zaman ve kaynak kaybına neden oluyorum. Bunları önlemek için .Net'in sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanarak yapmış olduğum proje veya uygulamalarda ilk işim kendi namespace'mi ve class'larımı oluşturmak oldu. Böylece yaptığım uygulamaları daha fonksiyonel daha anlaşılır daha ekonomik duruma getirdiğimi kısacası optimize ettiğimi düşünüyorum. Bu yazıyı da .Net ile ilgilenenlere faydası olabilir diye hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Xml Belgeleri Okuma
Bu yazımda herhangi bir xml belgeyi okuma ve bu belgedeki değerleri alarak bu değerleri nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Bu konuyu anlatırken vereceğim örnekte xml belgesi olarak kendi sitemin rss beslemesini kullanacağım. Günümüzde internet ortamında çok daha çabuk haberleşmemizi sağlayan ve iletişim de çok kolaylıklar sağlayan xml belgelerle bu yöntemi kullanarak çeşitli uygulamalar yapabiliriz. Örneğin;
  • birçok site de kullanılan para ve borsa bilgilerini,
  • hava durumu bilgilerini,
  • haberleri (son dakika haberleri, spor haberleri) bu yöntemle çekerek sitemizde yaptığımız uygulamalarla kullanıcılara sunabiliriz. Böylece sitemiz için farklı içerikler elde etmiş oluruz.
Peki bu olayı nasıl yapacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 27 54598 3,5
Asp.net ile Dll Oluşturma ve Kullanma
Asp.net ile dll dosyası oluşturup, bu dll'i nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Şimdiye kadar yaptığımız bir çok projede bir çok dll dosyasını projemize ekleyip kulanmışızdır. Dll'in amacı yazdığımız kodların herkes tarafından bilinmesini ve görülmesini engellemek. Bu amaçla bu olayı genelde ticaret ile uğraşan yazılımcılar tercih ediyor. Peki biz kendi dll dosyamızı oluşturup, projemizde nasıl kullanacağız?

Öncelikle dll dosyamızı oluşturmak için Visual Studio ile şu yolu izlemeli ve projemizi oluşturmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 13 36000 4,7
MySql'de limit ve rand Kullanımı
Sitemi MySql ile yaparken mysql'de birçok şey öğrendim. Daha doğrusu bazı şeyleri biliyordum ama hiç kullanmamıştım. Sitemde kullanarak tamamen öğrenmiş oldum. Şimdilik bunlardan rand ve limit fonksiyonlarına değineceğim. Özellikle limit fonksiyonu MySql'de olan ve benim en beğendiğim ve sitemde en çok kullandığım fonksiyon. Peki bunlarla neler yapabiliriz?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Ağustos Cuma 2008 0 28650 4,2
Foundations of Asp.net Ajax (E-Book)
Foundations of Asp.net Ajax (E- Book) Asp.net ve ajax hakkında arşivimden bir kaynağı daha sizlerle paylaşıyorum. Yine güzel bir kaynak. Ajax hakkında eksikliklerinizi giderebilir, kendinizi daha iyi geliştirirsiniz.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 12440 0,0
Asp.net ile Gridview'da CheckBox Oluşturma ve Kontrol Etme
Son günlerde internette sorulan sorulara baktığımda bu konunun fazlaca sorulduğunu gördüm ve bu konu üzerinde durdum ve kendimce bişeyler yaptım. Belki ihtiyaç duyanlara bir faydası olur.
Öncelikle yaptığım uygulamayı anlatayım.
Uygulamada gridview'da ki tüm satırları checkbox ile doldurup daha sonra bunları kontrol ediyorum. Yaptığım uygulama da 2 gridview var ve ilkini kendi oluşturduğum bir diziyle, diğerini ise veritabanındaki bilgilerle dolduruyorum ve checkboxlarla bu gridviewda'daki hangi satırın işaretlendiğini kontrol ettiriyorum.
Kodlarımıza(veritabanı uygulaması kodları) bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Ağustos Çarşamba 2008 19 37111 4,5
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009