mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker - Örnek Uygulama
Bu yazımda daha önce jquery ve ajax ile hazırlamış olduğum ve sitemde duyurmuş olduğum datetimepicker uygulamasını sizlerle paylaşıyorum. Aslında bu uygulamayı daha fonksiyonel hale getirip paylaşmayı düşünüyordum. Ancak pek zaman ayıramadım. Bu haliyle de çok rahatlıkla kullanabileceğimiz bir çalışma oldu. Daha önce belirttiğim gibi bu uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum. Takvim uygulamasında takvimi tamamen kendi hesaplamalarımla oluşturuyorum. Ayrıca takvimde istediğimiz kadar gezinme yapabiliyoruz ve istediğimiz herhangi bir tarihi seçebiliyoruz. Jquery ve ajax ile oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

Çalışmanın kodlamalarını ve nasıl yaptığımı açıklamayacağım. Biraz uzun ve karışık oldu. Özellikle takvimi oluşturmak ve şekillendirmek için yaptığım hesaplamalar biraz karışık. :) Onun için ilgilenenler örnek projeye bakarak kodlamaları inceleyebilir.

Bu uygulamada takvimi tamamen c# kodlamarıyla oluşturdum ve ajax ile kullanıcıya sundum. Aslında bu uygulamayı sadece javascript ile yapmamız da mümkün. Eğer zaman bulursam bu uygulamayı tamamen javascript ile de yapmayı düşünüyorum.

Dediğim gibi bu haliyle bile projelerimizde rahatlıkla kullanabiliriz. Umarım faydası olur.

Çalışmanın örnek ekran görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz.

Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker - Örnek Uygulama

Uygulamanın çalışır halini buradan görebilirsiniz.
Örnek projeyi de buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery ve Ajax İşlemlerinde Class Kullanma Jquery 1.3 Versiyonu için CHM Dokümanı Building XNA 2.0 Games (E-Book) Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama Jquery ve Ajax ile Yaptığım Uygulamalar Hazır
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Özgür. 14 Ocak Çarşamba 2009 03:58 #1
jQuery tam anlamıyla kullanıldığında AJAXa lüzum kalmaz diye düşünüyorum. Yanlış mı biliyorum acaba? Siz burada ne gibi bir fayda düşünerek ikisini bir arada kullandınız merak ettim...
Mehmet Duran 14 Ocak Çarşamba 2009 09:47 #2
Merhaba. Ajax dediğimiz olay sunucuyla arka planda haberleşen bir olay. Yani sunucuya istekte bulunuyoruz. Bu isteği ise Jquery içinde yer alan Ajax fonksiyonu ile yapabiliyoruz. Jquery ile ajax dışında javascript işlemlerini daha basit şekilde yapabiliyoruz. Yani tek başına Jquery ile bu uygulamayı yapamayız. Eğer kodlamaları incelersen daha iyi anlarsın.
mehmet 27 Ocak Salı 2009 18:28 #3
merhaba.acaba jquery ile ilgili türkçe kaynak var mı yada sizin takip ettiğiniz siteler?(ingilizcem orta düzey)Bu konuda daha yeniyim de.... bir de ajax mı öğrenmek daha iyi ,yoksa jquery mi?
Mehmet Duran 27 Ocak Salı 2009 19:22 #4
Jquery hakkında bildiğim Türkçe kaynak yok. Ben tamamen kendim birşeyler yapmaya çalışıyorum. Çok sıkışınca Jquery`nin kendi sitesine bakıyorum. Ayrıca Jquery kütüphanesi javascript ile yapılan uygulamaları daha basit şekilde yapılıyor. Ajax`da Jquery`nin fonksiyonlarından biri. Yani Jquery ile Ajax işlemleri yapmak için ve birçok javascript uygulaması yapmak için Jquery öğrenmelisin.
ozzy 30 Mart Pazartesi 2009 15:32 #5
peki tarih seçildigi anda diger sayfaya tarihi göndermesini nasıl yapacagız bunun?
Mehmet Duran 30 Mart Pazartesi 2009 17:06 #6
Merhaba. Bu uygulama tarih değerini almak istediğin alanda direk olarak almak için hazırlanmıştır. Ancak dediğin gibi başka bir ekranda takvimi açıp sayfaya değer de gönderebilirsin. Bunu da buradaki örnekle yapabilirsin.
ozzy 01 Nisan Çarşamba 2009 10:34 #7
Bu da işimi görecektir sagol.
atilla 26 Temmuz Pazartesi 2010 12:50 #8
Merhaba bende sitemde jqueryui nin takvimini kullanıyorum, takıldığım bir yer var . takvimden bir gün seçilince bunu ay/gün/yıl olarak atıyor ben gün/ay/yıl olarak atamasını istiyorum, nerede değişiklik yapacağımı bulamadım, jqueryui kendi sitesinide inceledim ama anlayamadım , bana fikir verebilirseniz çok sevinirim. başarılar dilerim
Mehmet Duran 26 Temmuz Pazartesi 2010 13:41 #9
Merhaba. Aynı eklentiyi bir projede ben de kullandım ve çeşitli şekillerde formatlama işlemi yapmıştım. Bunun için de eklentiyi çağırırken formatı parametre olarak belirtebiliyorsun. ($("#..").datepicker({format:""}) şeklinde bir kullanımı var) Format biçimlerini ve kullanışını kendi sitesinde arayıp bulabilirsin.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009