mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
FaceBox Uygulaması
Sitemizi renklendirmek ve kullanıcılara daha zevkli bir site hazırlamak için güzel bir örnek. Özellikle facebook`tan hatırlayacağımız facebox uygulaması. Bu uygulama ile tıklanan bir link veya bir kontrol ile ekranın ortasında kenarları saydam olan bir kutu açılıp o kutudan kullanıcılara işlem yaptırabilir veya bilgi verebiliriz.
Bu güzel uygulamanın nasıl yapılacağına bakalım.
FaceBox_Uygulamasi
Uygulamamızın örnek görüntüsü böyle. Bunu istediğimiz gibi kullanabiliriz. Bu uygulama son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz jquery altyapısını kullanıyor. Bu uygulama için kodlarımız ise şöyle olacak:

FaceBox_Uygulamasi_Kodlari
Gördüğümüz gibi script kodlarımız head tagları arasında olacak. Bu script kodlarında jquery kullanıldığını söylemiştim. Jquery için ise hazır script dosyasını, aynı bu script gibi head tagı arasına ekliyoruz. Daha sonra da yukarıda görüntüsünü verdiğim uygulamanın html kodları var. Siz kendi uygulamanız için istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Bu uygulamanın tüm dosyalarına ve örnek uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 03 Ağustos Pazar 2008 11 18313 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Güzel Bir Browser 'Safari' Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya Bırakma jQuery ile Modal Hazırlama (Eklenti ile) Javascript ile Klavye Tuşlarının Kontrolü 411 Length Required Hatası ve Çözümü
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
EmrE TURAN 03 Kasım Pazartesi 2008 09:37 #1
Mehmet bey, facebox içine koyduğumuz bir Button postback işlemi yapamıyor. Bunu nasıl sağlayabiliriz ?
Mehmet Duran 03 Kasım Pazartesi 2008 19:04 #2
Tam olarak bende bilmiyorum. Ancak javascript ile bu alanı gösterdiğimiz için herhangi bir postback gerektirecek kontrolü kullanamayız. Ajax kullanabilir veya dediğiniz işlemi yapmak için postback olayının kendimiz sağlamalıyız.
acan 22 Haziran Pazartesi 2009 14:12 #3
Facebox bir iframe değil yüzen bir div oluşturur O yüzden bir sayfa gibi davranmaz.Onun yerine yine jquery den thicbox öneririm nacizane.
Mehmet Duran 23 Haziran Salı 2009 11:17 #4
Söylediklerin çok doğru. Facebox sadece html bir elementten (div) oluşan bir nesne. Bir sayfa değil. Ancak sayfa gibi de kullanabiliriz. Tamamen geliştiriciye kalmış bir durum.
Osman TAHAL 15 Haziran Salı 2010 00:45 #5
Mehmet Bey, acaba bu uygulmayı veritabanından çektiğimiz veriye tıklandığında fonksiyona değer gönderecek şekilde nasıl yapabiliriz.veritabanından gelen isimlerden birine tıklandıdğında kişinin bilgilerini orada göstermek için(yazar örneğinde olduğu gibi). diğer facebox uygulamalarınıza baktım olmazsa onlarla denyecem ama bunda yapma şansımız var mı acaba?ayrıca çok yararlı bir siteniz var. Teşekkürler
Mehmet Duran 15 Haziran Salı 2010 00:50 #6
Merhaba. Ben de teşekkür ederim. Söylemiş olduğun gibi daha önceki yazımda paylaşmış olduğum yazar örneğini indirerek inceleyebilir ve kendi yapacağın işlemin mantığını oluşturabilirsin. İkisinde de işlem aynı ama çekilecek veri farklı.
Osman TAHAL 15 Haziran Salı 2010 01:23 #7
teşekkür ederim. kısa sürede bilgilendirdiğiniz için. iyi çalışmlar
onur 28 Ekim Perşembe 2010 23:11 #8
merhabalar acaba bu uygulamayı sayfa gösterımınde otomatık olarak çalıştırabılırmıyız bırde sayfada uygulama dısında bıryere basıldıgında nasıl uygulamayı kapatabılırız ?
Mehmet Duran 30 Ekim Cumartesi 2010 10:50 #9
@onur, bu işlemi jquery'nin page_load eventı yani document.ready eventında gerçekleştirebilirsin. Yani $.(function(){ /*bu aralıkta kod yazılmalı*/}); gibi bir kod bloğunda işlemi yapabilirsin. BU uygulamanın son versiyonunda overlay katmına da eklenmiş ve facebox dışında overlay üzerine tıklandığında facebox kapanabiliyor. Yeni versiyonunu kullanabilirsin veya $.facebox.close() metodu ile de facebox uygulamasını kapatabilirsin.
eparadise 04 Ocak Salı 2011 00:41 #10
uygulamayı siteme koydm fakat şöyle bir sorun çıktı resim linki kutunun içinde çıkıyor fakat bir sayfa link i kutunun içinde çıkmıyor acemiyim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Mehmet Duran 06 Ocak Perşembe 2011 11:38 #11
@eparadise, kodları ve ekranı görmeden birşey söylemem zor. Kodları görmek gerekiyor.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009