mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Takvim
Jquery ve ajax kullanarak hazırlamayı düşündüğüm takvim uygulamasının ilk adımını tamamladım ve sizlere sunuyorum. Buradan hazırladığım takvim uygulamasını görebilirsiniz. Gördüğünüz uygulama hazırladığım uygulamanın ilk adımı. Önümüzdeki dönemde bu uygulamayı daha da geliştirerek daha kullanışlı bir uygulama haline getirmeyi, sitemde ve yaptığım uygulamalarda kullanmayı düşünüyorum. Bu uygulamayı yaparken jquery ve ajax kullandım. Ayrıca yine ajax ile uygulama geliştirmek için önemli bir .Net konrolü olan User Control'ü kullandım. Bu uygulamayı yapma amaçlarımdan biri de jquery ve ajax kullanarak .Net ile hazırlanabilecek uygulamalara bir örnek daha vermekti. Böylece jquery ve ajax ile ilgilenenlere yeni örnekler, yeni düşünceler sunduğumu umut ediyorum.

Bu uygulama yoğun ders dönemi arasında, sıkıntıdan kurtulmak için kendimi oyalarken aklıma gelen bir uygulama idi. Kısa sürede düşündüm ve hazırladım. Kodlama ve her öğeyi tamamen kendim ile yaptım. Takvimi düzenli oluşturmak için biraz karışık bir kodlama yaptım ancak başarılı bir biçimde çalışan takvim uygulamasını elde ettim.

Bu uygulamayı yapmak için yine Ajax ve User Control'ü beraber kullandım. Bu ikili .Net projelerimizde Ajax kullanımı açısından oldukça güzel bir ikili. Bu ikiliden farklı uygulamalar geliştirmeye ve örnek vermeye devam ediyorum.

Umarım çalışma hoşunuza gider. Jquery ve ajax ile yapılabilecek uygulamalara bu türlü geliştirmeler ile daha da hakim olacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde bu uygulamayı geliştirerek daha kullanışlı bir uygulama yapmayı ve sitemde de kullanmayı planlıyorum.

Takvim uygulamasını buradan görebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp.net ile Resim Üzerine Çoklu Yazı Yazma (Generic Handler ile de Gösterme) Yeni Bir Yıl Yeni Bir Dönem - 2009 jQuery ile 'Yukarı Çık' Uygulaması Asp ile Veritabanı İşlemleri Jquery E-book
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
sinan özkan 30 Aralık Salı 2008 23:26 #1
mehmet gercekten süper olmus cok iyi kulanıyorsun bu teknolojiyi tamamen kendine ait bi takvim kullanmak süperdir kendini bayagı geliştirmissin ins bizede nasip olur
Mehmet Duran 30 Aralık Salı 2008 23:30 #2
Güzel yorumun için teşekkür ederim Sinan. Elimden geldğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
İhsan Bulut 03 Ocak Cumartesi 2009 17:13 #3
evet Mehmet Arkadaşımıza maaşallah demek gerek. Acaba bloglarda haber sitelerinde bulunan aylara yıllara göre arşivleme olayınıda bi anlatırsan sevap işlemiş olursun. bunun üzerine makale yok gibi google aradım. senin arşivin gercekten guzel olmuş
Mehmet Duran 03 Ocak Cumartesi 2009 20:37 #4
Merhaba. Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Dediğin konu üzerine en kısa zamanda bir yazı yazmaya çalışırım.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009