mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Kurban Bayramınızı Kutlarım
Kurban Bayramınızı KutlarımBugün Kurban Bayramı ve tüm milletimizin, tüm müslümanların kurban bayramını kutlarım. Umarım hepimiz için hayırlı, güzel bir bayram olur.

Eski bayramlar kadar olmasa da bayramın hepimiz için mutlu, huzurlu ve sağlıklı geçmesi dileğiyle.

Hepimizin Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Aralık Pazartesi 2008 0 12584 0,0
Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Erişim SıkıntısıGeçtiğimiz 2 gün boyunca sitemi barındıran hosttaki çalışmalar sebebiyle siteme ulaşılamadı. Bu sorundan dolayı herkesten özür dilerim. Böyle bir olayın olmasını istemezdim ancak maalesef hosttan kaynaklanan bu problem ile siteme 2 gün boyunca erişemedim. Hosttan aldığım cevaba göre host .Net 3.5 için güncelleniyormuş ve sıkıntı da bu yüzden olmuş. Ancak bu cevap biraz geç geldi. Ama şu anda sorun düzeldi. Önümüzdeki günlerde hostumun 3.5 desteği sağlaması nedeniyle ajax uygulamalarını artık kendi hostumda barındırabileceğim ve kendi sitemde ajax kullanabileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Aralık Salı 2008 0 11034 0,0
Javascript ile Sayaç (Kronometre) Yapımı
Bu yazımda javascript ile sayaç (kronometre) yapımını inceleyeceğiz. Aslında bu olayı incelememim amacı: jqeury ile yapacağım uygulamalarda belli zaman aralıklarda değişim gösteren bir yapı kullanacak olmam. Örnek verecek olursam; belli aralıklarla değişen fotoğraf slaytı uygulaması, haber başlıklarının belli aralıklarla değişmesi uygulaması gibi uygulamalar. Bunları yapmadan önce bu zamanlama olayını iyi anlamak için en basit örnek olan sayaç (kronometre) uygulamasına göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Aralık Çarşamba 2008 2 40906 4,3
Jquery ile Değişir Alan Yapma
Bu yazımda bir önceki yazımda anlattığım setInterval fonksiyonu ve jquery'yi kullanarak değişir alan yapacağız. Bu uygulamayı bir çok yerde kullanabiliriz. Örnek verecek olursak; haber başlıklarını göstermek için, harhangi bir blogdan siteden aldığımız rss başlıklarını göstermek için, resim - fotoğraf slaytı hazırlamak için veya manşet alanlar yapmak için bu uygulamayı kullanabiliriz. Kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Aralık Çarşamba 2008 9 24360 4,6
Jquery ile Slayt Uygulamam Hazır
Jquery ile Slayt Uygulamam Hazır

Jquery ile hazırlamış olduğum slayt uygulamasını Ajax Uygulamalarım bölümünde bulabilirsiniz. Son günlerde jquery ile aklımda olan uygulamaları tamamen kendi kodlamalarım ile hazırlamaya devam ediyorum. Slayt uygulaması da bunlardan birisi. Uygulama birçok özelliği kapsıyor. Bu bakımdan oldukça güzel bir çalışma oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Aralık Cuma 2008 4 17240 5,0
Oracle E-Book (3 Adet)
Oracle E-Book (3 Adet)Okulda aldığımız veritabanı uygulamaları dersinde hocamızın bizlere vermiş olduğu Oracle hakkında 3 adet e-booku sizlerle paylaşıyorum. Oracle hakkında başvurabileceğimiz en iyi kaynaklar diyebiliriz. Oracle her ayrıntısı ile ele alınmış. Hiç bilmeyen biri bu kaynaklar ile Oracle öğrenmeye ve kullanmaya başlayabilir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Aralık Cuma 2008 11 26740 4,9
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009