mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve Javascript ile Slayt
Bu makalemde asp.net ve javascript kullanarak bir resim slaytı oluşturmayı anlatacağım. Bu örneği kendi sitemde de `galerim` bölümünde kullanmıştım. Öncelikle neleri kullanacağımızı anlatayım. Elimizde fotoğrafların adreslerini tutan bir veritabanı var. Bu veritabanının nasıl oluşturulacağını diğer makalemde anlatmıştım. Buradan o makaleye ulaşabilirsiniz.
Kullanacağımız javascript fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Bu fonksiyonları html buton veya istediğiniz herhangi bir kontrolün onclick eventında kullanacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Haziran Perşembe 2008 0 19794 3,6
Resimlerinizi Oval Yapın
Resimlerinizi hızlı bir biçimde ve istediğiniz ölçüde oval hale getirmek için gayet güzel bir site hazırlanmış. Resimlerinizi photoshop vb programlar kullanmadan rahat bir şekilde oval hale getirebilirsiniz.
Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Örnek:

           
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Haziran Perşembe 2008 1 12876 3,8
Asp.net ile Multiupload
Bu makalem de multiupload konusundan bahsedeceğim. İnternette bu konuda makaleler vardı ancak bunları bir türlü çalıştıramadım. Ancak bu konunu üstüne gittim ve yapmayı başardım. Şimdi başlayalım.
Öncelikle basit bir şekilde bir veritabanı hazırlıyoruz ki upload ettiğimiz dosyaları kaydedelim. Ben küçük bir slayt için tasarladım bunu.
Şimdi kodlara bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Ajax 'Yükleniyor' Gifleri
Buradaki siteden ajax veye herhangi bir web projesinde kullanmanız için `yükleniyor` giflerini istediğiniz şekilde ve hızlı bir biçimde oluşturarak kullanabilirsiniz.

Örnek

ajax loading gif
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Nisan Pazartesi 2008 0 16556 4,1
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009