mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Javascript ile Mouse Pozisyonunu Bulma
Bu yazımda javascript ile mouse pozisyonunu nasıl bulacağımızı göstermeye çalışacağım. Birçok uygulamada ihtiyaç duyabileceğimiz ve birçok uygulamada kullanacağımız bu yöntemi javascript ile basitçe yapabiliyoruz. Ancak tarayıcıların gösterdiği farklılıklar nedeniyle kontroller yapıp tarayıcılardan kaynaklanacak sorunları engelleyeceğiz. Sonuçta mouse pozisyonunu veren bir kodlamayı elde edeceğiz. Bu kodlamayı birçok uygulamada kullanabiliriz. Tooltip uygulamalarında, geliştireceğimiz farklı uygulamalarda kullanabiliriz. Düşündüğüm tooltip uygulaması için bu kodlamaya ihtiyaç duydum ve hazırladım. Sizlere de faydası olacağını düşündüğüm için paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Mart Pazar 2009 2 18146 5,0
Jquery ile Kendi Accordion Alanımızı Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile kendi accordion alanımızı hazırlamayı göstereceğim. Daha önce buradaki yazımda accordion eklentisini ve nasıl kullanılacağını anlatmıştım. Ancak zamanla Jquery'e olan ilgim arttı ve birçok uygulamayı olduğu gibi accordion uygulamasını da kendim yapabildim. (Buradan görebilirsiniz.) Hazır eklentileri kullanmaktansa kendi ihtiyaçlarımıza göre alanlar tasarlamak ve kodlamak en iyisi. Eklentiler birçok özelliği kapsıyor ve boyut olarakta oldukça büyük oluyor. Bizler ise bu eklentilerin tüm özelliklerini kullanmıyoruz ve kullanmadığımız bölümleri boşu boşuna projelerimizde tutarak projemizi yavaşlatıyoruz. Ayrıca herşeyi hazır kullanmak yerine kendimiz de yapabiliriz. Bunun için de bu uygulamayı hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Aç-Kapa Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum aç-kapa alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Son zamanlarda jquery ile bu türlü uygulamalara bakamıyordum. Bu uygulamayı hazırlayarak bu araya son verdim. Aslında hazırladğım uygulama accordion uygulamasına benzemekte. Ancak accordion uygulamasından farklı bir uygulama. Accordion uygulamasında sadece bir alan aktif olabiliyor. Bu uygulamada ise her alan aynı anda aktif olabilmekte. Bu uygulamanın benzerlerini birçok blogda ve sitede gördüm. Kullanışlı bir uygulama. Şimdi ise kodlarımıza ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Kayan (Floating) Alan Yapımı
Bu yazımda jquery ile kayan (floating) alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Birçok haber sitesi ve blog da gördüğüm bu uygulamayı jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Aslında css yardımı ile sayfanın bir yerinde sabit duran bir alanı yapabiliriz. Ancak css ile yaptığımız bu alan her zaman sabit olarak durmaktadır. Javascript yardımı ile yapacağımız uygulama da ise sayfanın scroll olması durumunda belli bir yerde olması gereken alanımız slayt şeklinde hareket ederek yerine geliyor. Böylece css ile yaptığımız uygulamaya göre daha görsel bir alan elde ediyoruz. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Haber Manşet Alan Yapımı (Manşet Uygulamam)
Son günlerde jquery ile hazırladığım uygulamaları paylaşmaktayım ve bu paylaşımlara hazırladığım manşet uygulaması ile devam ediyorum. Son paylaşımlara benzer olarak bu uygulamyı da jquery ve javascript setInterval ve setTimeout fonksiyonları ile hazırladım. Ortaya kullanışlı ve güzel bir çalışma çıktığını düşünüyorum. Umarım hoşunuza gider.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Aralık Pazartesi 2008 69 63821 4,4
Jquery ile Hazırladığım Slayt Uygulamam
Daha önce duyurmuş olduğum jquery ile slayt uygulamamım kodlarını ve nasıl yaptığımı bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Bu uygulama bana göre oldukça faydalı bir çalışma oldu. Çünkü; bu uygulama ile çok daha renkli reklamlar, manşet alanları, slaytlar hazırlayabiliriz. Şimdilik slayt uygulaması olarak hazırladım. Önümüzdeki günlerde bu yöntem ile manşet alanı oluşturmayı düşünüyorum. Umarım hoşunuza giden bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009