mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)Bu yazımda Wamp Server'ı tanıtarak windows üzerinde Apache, Php ve MySql gibi sistemleri daha etkin olarak kullanabileceğimizi anlatacağım. Aslında .Net ve C# ile ilgilenenler daha çok MySql'i daha etkin kullanmayı isteyecektir (Benim gibi) .Net projemizde MySql kullanmışsak ve de sunucuda çalıştırmamız gerekmişse büyük ihtimalle Phpmyadmin kullanmışızdır. Ancak phpmyadmin'i verimli bir şekilde kullanmak ve işlemlerimizi daha kararlı yapmak için phpmyadmin kullanımını bilmemiz gerekir. Wamp server'da bizlere tam olarak bunu sağlıyor. Wamp server'ı bilgisayarımıza kurduğumuzda Phpmyadmin'i otomatik olarak kuruyor ve kullanıma sunuyor. Ayrıca php ile uğraşmak isteyenler için yine güzel bir kaynak. Apache server'da otomatik olarak kuruluyor. Böylece bilgisayarımızda MySql'i daha etkin yönetmek için Phpmyadmin'e ve php çalışmak için Apache server'a sahip oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 20662 3,0
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)
Beginning C Sharp 2008 (E-Book)C Sharp hakkında güncel kaynaklardan birini daha sizlerle paylaşıyorum. Beginning C Sharp 2008 ile C Sharp'ı güncel olarak takip edebilirsiniz. C Sharp'a yeni gelen özellikleri ve yeni teknolojileri daha rahat öğrenebilirsiniz. Kitap C Sharp'ı en baştan ele almış ve Linq, Thread, Object Oriented, Data Structures gibi konular ayrıntılı bir şekilde anlatmış.
Ayrıca kitap arşivimizde yer alması gereken ve her an ihtiyaç duyacağımız elimizin altında olması gereken bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 15178 4,0
Asp ile Sayfa İnclude İşlemleri
Bu yazımda Asp sayfalarımıza diğer sayfaları nasıl include edebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bundan önce Asp ile basit bir login kontrolünü nasıl yapabileceğimizi göstermiştim. Şimdi ise bu uygulama üzerinde include özelliğini kullanacağız. Eğer giriş yapılmamış ise index.asp sayfasına giris.asp sayfasını include ediyoruz. Eğer giriş yapılmış ise index.asp sayfamıza sayfa.asp isimli başka bir sayfamızı include etmiş oluyoruz. Bu işlemi .Net ile karşılaştırırsak; yaptığımız include örneği tamamen .Net'teki Usercontrol uygulamaları ile eşleşiyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Kasım Pazar 2008 1 18461 3,5
Javascript ile Slide Menü
Javascript ile hazırlanmış oldukça güzel bir slide menü uygulaması. Sitelerimizde kullanabileceğimiz, boyutu çok az olan güzel bir script. Bu script ile çok daha şık çok daha görsel uygulamalar geliştirebiliriz. Bu uygulama için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Menü Effect
Bu yazımda javascript ile hazırlanan menu effect uygulamasına göz atacağız. İnternette gezinirken gördüğüm oldukça güzel ve görselliği artıran bir uygulama. Boyutu küçük olması nedeniyle de ayrı bir avantajı var. Bu güzel uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » LISCH ve EISCH Algoritmaları
Bu yazımda okulda görmüş olduğum dosya organizasyonu dersinde ödev verilen LISCH (Last Insertion Standart Colesced Hashing) ve EISCH (Early Insertion Standart Colesced Hashing) algoritmalarını C Sharp ile windows formunda hazırladım. Programda maksimum 900 adet rastgele değerler üretiliyor ve üretilen bu değerleri LISCH ve EISCH algoritmasına göre sıralıyoruz. Ödev olarak hazırladığım bu projeyi sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 6 18582 4,5
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009