mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp'ye Giriş (Asp Öğreniyorum)
Okulda almış olduğum seçmeli derslerden internet programlama dersinde Asp öğrenmeye başladık. Daha doğrusu başlamadık ama Asp öğreneceğiz ve bir proje yapacağız. Bunun için asp çalışmaya başladım ve ilk yazımı da sizlerle paylaşıyorum. Bu arada kategori bölümüne bir Asp kategorisi ekledim. Bundan sonra Asp hakkında da yazacağım yazılara ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Eylül Salı 2008 2 20143 5,0
Yeni Bir Sene Yeni Bir Dönem. Okul Başlıyor!
Yeni Bir Sene Yeni Bir Dönem. Okul Başlıyor!Bugün itibariyle kendi adıma yeni bir sene yeni bir dönem için ilk adımlarımı attım. Önümüzdeki hafta okul başlayacak ve artık 3. sınıfa terfi edeceğim. Bunun için bugün harç (haraç) ücretini yatırdım ve ders kayıtlarını tamamladım. Artık yeni döneme hazırım. Ayrıca Telekom'da yaptığım stajın raporunu da tamamlamam kendimi bu dönem öncesinde mutlu hissetmemi sağladı. Yaptığım bu staj ve kendimi geliştirmem nedeniyle her zamankinden farklı biri olarak bu döneme başlayacağım. Geride bıraktığımız yaz bundan önce hiç yaşamadığım bir yazdı. Kazandığım bilgiler ve tecrübeler ile okul hayatıma iyi bir şekilde devam edeciğime inanıyorum. Ömrümde son 2 senesine girdiğim okul hayatında, kalan bu 2 seneyi dolu dolu geçirmek istiyorum. Geçmişe baktığımda şu ana kadar olan hayatımın bir rüya bir hayal gibi gelip geçtiğini görmekteyim. Yeni dönemin hem benim için hem arkdaşlarım için hem de tüm öğrenciler için başarılarla dolu geçmesini temenni ederek yazıma son noktayı koyuyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Eylül Salı 2008 0 11984 4,0
Site Haritası Bölümü Hazır
Sitemap Bölümü Hazır

Sitemin bir parçasını daha tamamlayarak kullanıcılara içeriğimi daha çeşitli şekillerde sunma imkanımı artırdığımı düşünüyorum. Site Haritası bölümü ile kullanıcılar sitemin içeriğini başlık ve belli gruplar halinde (sayfalama işlemi ile gruplara ayırdım.) görebilecek. Böylece kullanıcılara içeriği sunarken farklı bir yol daha kullanmış oluyorum. Zamanla sitemin bu tür eksik yönlerini tamamlayacağım ve hatalar oldukça gidereceğim. Bu bölümü yapmam gayet basit oldu. Sitemi tamamen class üzerine programlamam bu tür çeşitliliği artırmamda gayet kolaylık sağlıyor.

Buradan 'Site Haritası' bölümüne ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 7 12488 1,0
'Mehmet' İsminin Anlamı Nedir?
Benim de merak ettiğim bu konu üzerinde araştırma yaptım ve ilginç sonuçlara ulaştım. Öncelikle 'Mehmet' isminin nerden geldiğini ve anlamı buldum. 'Mehmet' ismi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in isminin Türkçe hali imiş. Anlamı ise övülmüş demekmiş.

Bunların dışında 'Mehmet' ismi ile ilgili bazı istatistiksel bilgileri şöyle özetleyebilirim:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ağustos Cuma 2008 159 232760 4,2
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
ADSL Nedir?
Türkçe açılımı asimetrik sayısal abone hattı'dır. Mevcut bakır kablo altyapısı üzerinden özellikle ev ve küçük ölçekli işletmelerin multimedya ve yüksek hızlı veri haberleşmesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen ADSL, veri taşıma band genişliği asimetrik olan bir modem teknolojisidir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 12670 4,0
OSI Katmanları
OSI (Open Systems Interconnection - OSI ) referans modeli ISO tarafından 1984 yılında ortaya çıkarılmıştır. Türkçe açılımı; Açık Sistem Bağlantıları'dır. 7 katmandan oluşur.

OSI Katmanları
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 24532 5,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009