mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32579 3,3
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 2
Bu yazımda jquery ve ajax ile kullanıcı kontrollerini (web user control) dinamik olarak yani çalışmasını istediğimiz c# kodlarıyla beraber nasıl kullanabileceğimizi göstereceğim. Bu bölümdeki ilk yazımda sadece kullanıcı kontrollerinin html çıktısını alıp kullanıyorduk. Ancak daha kullanışlı olması ve kullanıcı kontrollerini daha etkin kullanabilmek için kullanıcı kontrollerini çalışır kodlarıyla kullanmak gerekir. Bunun için yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 39 32927 3,9
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 1
Bu yazımda jquery ve ajax metodu ile kullanıcı kontrollerini (user control) okuyup sayfamıza eklemeyi göstereceğim. Bu yöntemi kullanarak tek sayfa ile basit bir websitesi hazırlayabiliriz. Masterpage gibi tek bir sayfa tasarlayıp, kullanıcı kontrollerini belirlediğimiz bölüme jquery ve ajax kullanarak sayfa postback olmadan yükleyip, sitemizin tüm içeriğini tek seferde yani sayfa yenilemeden kullanıcılara sunabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 2 22818 4,2
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Veritabanına Kayıt Ekleme
Bu yazımda jquery ve ajax kullanarak veritabanına kayıt eklemeyi anlatacağım. Aslında daha önce anllattığım jquery örneklerinde olduğu gibi yine webmethod kullancağız ve bu webmethod ile kayıt ekleyerek, jquery ajax uygulamasında bu webmethodu kullanacağız. Yaptığım örneği görmek için buraya bakabilirsiniz.

Uygulamamızın kodlarına bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Eylül Pazar 2008 14 34128 4,2
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009