mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yükselme Zamanı!
Bugün hem adsl üyeliğimi hem de sitemin host paketini bir üst seviyeye çıkardım.
Son aylarda (4 - 5 aydır) adsl ücreti normalden fazla geliyordu ve hep standart ücret (40 ytl civarı) geliyordu. Ben de nasılsa aynı parayı ödeyeceğim diyerek adsl 1 Mbps 4 gb kota olan paketimi aylık 39 ytl olan yine aynı hızda fakat 6 gb kotası olan pakete yükselttim. Fazla para ödemektense aynı paraya daha fazla internet kullanırım dedim.
Bir diğer yükseltmeyi de sitemin hostunda yaptım. Mini paketten bir üst pakete (orta pakete) yükseltme yaptım. Sitemin büyümesi ve daha fazla alana ihtiyaç duymam nedeniyle bu yükseltmeyi yaptım.
Tabi bunlar için para gerekiyor. Şimdilik öğrenci harcıyla bunları karşılıyorum. Ancak en kısa zamanda kendime kazanç sağlayacağım fırsatları değerlendirmeyi düşünüyorum.

İyi Günler!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Ağustos Salı 2008 1 11215 1,5
Çalışmalar Devam Ediyor
Stajımı tamamlayalı 2 gün olamasına rağmen staj döneminde yaptığım ve siteme entegre edemediğim uygulamaları kısa sürede siteme entegre ederek hem sitemi geliştiriyor hem de boş zamanımı değerlendirmiş oluyorum. Bunun dışında önüzmüzdeki süreçte hem yazılarım devam edecek hem de diğer site çalışmalarına hız vereceğim. Özellikle arkadaşlarımla beraber düşündüğümüz olayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ama öncelikle biraz dinlenmeye ve staj raporunu yazmak için zamana ihtiyacım var. Bunları hallettikten sonra çalışmalarıma ve yazılarıma hız vereceğim.
Bu kısa süre için herkese iyi çalışmalar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ağustos Pazar 2008 1 11456 3,0
Yeni Tasarımı ile Facebook
Dünya`da ve Türkiye`de çok sık kullanılan ve başka insanlarla tanışma, sohbet gibi hizmetleri sağlayan sosyal bir site olan facebook yeni tasarımı ile karşımızda. Yeni tasarım ile profilimizi ve arkadaşlarımızın profillerini ve yaptıklarını eskisine göre daha rahat takip edebiliriz.
Yeni facebook`a buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Temmuz Pazartesi 2008 0 12683 4,3
G.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı
gazi_universitesi_bilgisayar_muhendisligiÖss yapıldı ve tercih dönemi devam ediyor. Daha yeni olan bölümümüz tercih yapacaklar için bölümümüzün tanıtımını yapan bir slayt hazırlamış.
Buradan slayta ulaşabilirsiniz.
Bu bölümün öğrencisi olarak tercih edecek olanlara her zaman tavsiye ederim. Eğitimi bana göre birçok bölümünden iyi sayılır. Ayrıca diğer bölümlerden farklı olarak yeni olmasından dolayı da güncel eğitim konularında bir adım önde.
Gazi üniversitesi ve G.Ü. Bilgisayar Mühendisliği sitelerinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Temmuz Pazar 2008 0 12026 0,0
BlogEngine.NET Türkçe Oluyor
ASP.NET tabanlı hızlı ve güncel bloglama sistemlerinin gözdesi olan BlogEngine.NET 1.4 sürümüyle yaygınlaşmaya devam ediyor.

BlogEngine.NET`in yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte ülkemizde de kullanılmasını teşvik etmek ve kullanan kişilerin sorunlarına çözüm olabilmek amacıyla kurulan BlogEngine.NET TR; bu alanda Türkçe içerik oluşturabilmeyi ve BlogEngine.NET`in Türkçe çevirisine yardım edebilmeyi amaçlayan bir oluşum olarak ortaya çıktı.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Temmuz Cumartesi 2008 4 14127 5,0
Stajım İyi Gidiyor
Bu hafta başı itibariyle staja başladım. Bazıları Türk Telekom`da yapacak olmam nedeniyle stajın pek olumlu geçeceğini düşünmüyordu. Ancak şu gün itibariyle böyle birşeyin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. İlk günden beri gittiğimiz bölümle ilgili bilgiler edindik ve edinmeye devam ediyoruz. Gittiğimiz bölüm adsl bölümüydü. Adsl ve adsl yapısı hakkında bilgi edindik. Bence güzel bir bölüm. İlerde bu konuda edindiğim bilgileri burada paylaşacağım. Ayrıca Türk Telekom`un ülkemizin teknoloji alt yapısında ki yerini ve önemini de kısa sürede anlamış bulunuyorum.  Şu an stajımın çok iyi geçtiğini söyleyebilirim. Dilerim hem benim için hem de tüm staj yapan arkadaşlar için böyle devam eder.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Çarşamba 2008 0 11159 0,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009