mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C Sharp'ta Erişim Belirleyiciler
C sharp ile yaptığımız kodlamalarda değişkenlerimizi erişim yönünden farklı şekillerde tanımlayabiliriz. Bunlar; private, public , protected ve internal deyimleridir. Bu türde tanımladığımız değişkenler tanımlandıkları sınıflarda kullanılabilirler. Ancak bu erişim belirleyiciler bu class'lardan türemiş class'larda devreye girerler. Bunları bastice şöyle açıklayabiliriz:

public erişim belirleyici anahtarı ile işaretlenmiş nesnelere her yerden erişebiliriz.

private erişim belirleyici anahtari ile işaretlenmiş nesnelere sadece ait olduğu yapılardan(class,struct vb) erişiriz.

protected erişim belirleyici ile işaretlemenin private anahtar sözcüğünden tek farkı protected nesnelere miras(inheritance) yolu ile türettiğimiz sınıflardan da erişebiliriz. private değişkenlere erişemeyiz.

internal erişim belirleyici ile işaretlenmiş nesnelere public erişim belirleyici ile işaretlenmiş nesneler gibi heryerden erişilebilir. Ancak tek fark internal nesnelere aynı assembly içinde erişebiliriz. Farklı assembly uygulamalarında internal nesnelere ulaşamayız.. Sadece public nesnelere ulaşabiliriz.
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 0 18213 0,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp.net ve Veritabanı ile XML Oluşturma ve Xsl ile Şekillendirme C Sharp'ta Switch-Case Kullanımı Reflection (Resim Yansıması) Asp.net MVC'de Action'lar için Özellik (Attribute) Tanımlama ve Kullanma Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Veritabanından Veri Alma
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Bu Yazı Hakkında Henüz Yorum Yapılmamış.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009