mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax ile Dropdown Etkileşimleri (Eklenti ile)
Bu yazımda jQuery Ajax işlemlerinde Dropdown elementleri arasında etkileşim sağlayan eklentimi paylaşacağım. Son dönemde bu konuda oldukça soru oldu. Bu sorulara ve isteklere cevap verebilmek adına kullandığım eklentiyi paylaşacağım. Bu eklenti ile bir dropdown elementini kontrol ediyoruz. Kontrol edilen dropdown üzerinde bir seçim yapıldığında Ajax ile seçilen değere göre ilişkili veriler alınıp, diğer bir dropdown elementine aktarılıyor. Bunun en çok kullanıldığı durum ise şehirlere ait ilçelerin alınmasıdır. Şimdi eklentiyi nasıl kullanacağımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Dropdownlist Üzerinde Ekleme ve Eleman Aktifleştirme İşlemi
Bu yazımda Jquery ile dropdownlist üzerinde ekleme, istediğimiz seçeneği aktifleştirme işlemlerini göstereceğim. Son dönemde okulda yaptığımız bazı projelerde ihtiyaç üzerine böyle bir işleme ihtiyaç duydum ve bu ihtiyacı Jquery ile basitçe çözdüm. Jquery ile yaparak server tarafında da işlem yapmaktan kurtuldum. Daha önce buradaki yazımda server tarafında yapılacak işlemler ile dropdownlist kontrolünün ilk elemanını değiştirmeyi göstermiştim. Jquery ile bu işlemi yaparak server taraflı işlemlerin birkaçından kurtulup sistemizi daha performanslı hale getirmiş oluyoruz. Ayrıca yine Jquery ile istediğimiz bir elemanı dropdownlistte aktif hale getirebiliyoruz. Bu da oldukça güzel bir yöntem. Şimdi bu işlemleri daha iyi anlamak için hazırladığım bir örneği inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Mayıs Cumartesi 2009 1 25459 3,7
Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Data ile Yüklenen Dropdownlistin İlk Elemanını Değiştirme
Bu yazımda dropdownlist, combobox gibi kontrolleri data ile yüklediğimizde ilk elemanlarının değerlerini ve text değerlerini nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Bu tür olaylarda data yüklediğimiz kontrollerin ilk elemanı hep ilk sırada gelen data olur. Bunun böyle olması yaptığımız uygulama için sorun yaratabilir veya göze hoş gelmez. Bunu önlemek ve bu kontrolleri data ile yüklediğimizde ilk değerlerini değiştirmek için şöyle bir kod yazabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Eylül Perşembe 2008 3 23934 4,7
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009