mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update UygulamasıBu yazımda Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım veri güncelleme uygulamasını tanıtacağım. Daha önce jquery ve ajax ile edit update uygulamasını anlatmıştım. Bu uygulamayı Ajax Uygulamalarım bölümünde edit update uygulaması olarak görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamayı FaceBox ile entegre ettim. Bu uygulamayı ise buradan test edebilirsiniz. Ayrıca en kısa zamanda Ajax Uygulamalarım bölümünde de sizlere sunacağım. Ayrıca bu uygulamayı tam olarak bitirdiğimde örnek projeyi ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Aralık Salı 2008 5 15250 5,0
Jquery ile Haber Manşet Alan Yapımı (Manşet Uygulamam)
Son günlerde jquery ile hazırladığım uygulamaları paylaşmaktayım ve bu paylaşımlara hazırladığım manşet uygulaması ile devam ediyorum. Son paylaşımlara benzer olarak bu uygulamyı da jquery ve javascript setInterval ve setTimeout fonksiyonları ile hazırladım. Ortaya kullanışlı ve güzel bir çalışma çıktığını düşünüyorum. Umarım hoşunuza gider.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Aralık Pazartesi 2008 69 63630 4,4
Jquery ile Kendi Eklentilerimizi Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile kendi eklentilerimizi hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Eklenti derken; jquery'e ek olarak hazırlayacağımız fonksiyonlar diyebiliriz. Hazırlayacağımız fonksiyonları jquery ile beraber kullanabiliriz. İnternette dolaşırken gördüğüm, başkaları tarafından hazırlanmış jquery eklentileri bu şekilde yapılmış ve bende bundan sonra geliştireceğim jquery eklentilerini bu şekilde yapacağım. Böylece daha fonksiyonel daha kullanışlı bir kodlama yapmış oluyoruz. Jquery ile eklenti hazırlamayı anlatacağım basit bir örnekle daha iyi kavrayabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Aralık Pazar 2008 0 19711 2,0
Jquery ile Hazırladığım Slayt Uygulamam
Daha önce duyurmuş olduğum jquery ile slayt uygulamamım kodlarını ve nasıl yaptığımı bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Bu uygulama bana göre oldukça faydalı bir çalışma oldu. Çünkü; bu uygulama ile çok daha renkli reklamlar, manşet alanları, slaytlar hazırlayabiliriz. Şimdilik slayt uygulaması olarak hazırladım. Önümüzdeki günlerde bu yöntem ile manşet alanı oluşturmayı düşünüyorum. Umarım hoşunuza giden bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Typing Uygulaması (Harf Harf Yazdırma)
Jquery kullanarak hazırladığım typing (harf harf yazdırma) uygulamasını da bitirmeyi başardım. Bu yazımda bu uygulamayı nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. Uzun zaman önce düşündüğüm ancak tam olarak yapamadığım uygulamayı şuan itibariyle tamamiyle kendi kodlamam ile hazırlamış durumdayım. Bir çok haber sitesinde gördüğüm ve merak ettiğim bir uygulama idi. Bu uygulamada da son günlerde sık sık kullandığım setInterval ve setTimeout fonksiyonlarını kullandım. Umarım hoşunuza gider.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Aralık Cumartesi 2008 7 19118 4,7
Jquery ile Slayt Uygulamam Hazır
Jquery ile Slayt Uygulamam Hazır

Jquery ile hazırlamış olduğum slayt uygulamasını Ajax Uygulamalarım bölümünde bulabilirsiniz. Son günlerde jquery ile aklımda olan uygulamaları tamamen kendi kodlamalarım ile hazırlamaya devam ediyorum. Slayt uygulaması da bunlardan birisi. Uygulama birçok özelliği kapsıyor. Bu bakımdan oldukça güzel bir çalışma oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Aralık Cuma 2008 4 17161 5,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009