mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Xml Dosyaları Okuma
Bu yazımda jquery ile xml belgeyi okuyup, bu belgede ki verileri kullanmayı anlatmaya çalışacağım. Jquery ile uzun zamandır ilgileniyordum ve artık bu konu ile ilgili paylaşımlara başladım. Bu örnekte xml belgeyi jquery ajax ile okuyup, verileri çekip herhangi bir html kontrole yazdırmayı göstereceğim. Kodlarımıza ve xml belgemize bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Eylül Cuma 2008 6 27143 4,4
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Veritabanından Veri Alma
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanından veri almayı göstermeye çalışacağım. Bundan önce yazdığım yazı da yine bu konuyla ilgili olarak serverdan tarih bilgisini almayı göstermiştim. Yine buna benzer olarak bu sefer de veritabanından bilgi çekeceğiz. Yine kodlarımız ve yöntemlerimiz aynı gibi. Yine webmethod kullanacağız. Fakat biraz da farklılıklar var. Yazacağımız webmethod html kodların çıktısını yani html kod dönderecek. Böylece herhangi bir kontrolün html kodlarını nasıl elde edebilceğimizi de görmüş olacağız. Fazla uzatmadan kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Eylül Cuma 2008 15 39928 3,6
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Server Zamanını Alma
Bu yazımda ilk kez jquery kullanarak asp.net'te ajax uygulaması geliştirmeyi ve webmethod kullanarak serverdan zamanı elde etmeyi anlatacağım. Önümüzdeki günlerde jquery ve ajax uygulamaları ile ilgili yazılarımı ve geliştirdiğim uygulamaları takip edebilirsiniz. Şimdilik başta da dediğim gibi sadece serverdan zamanı alacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Eylül Perşembe 2008 2 16863 5,0
Jquery in Action (E-Book)
Jquery in ActionSon günlerde üzerinde durmaya önem verdiğim jquery hakkında güzel bir kaynak. İnternette çok sık duyulan ancak ticeret sitelerinde karşımıza öıkan bu kaynak ile jquery hakkında kendinizi kısa zamanda geliştirebilirsiniz. Bende önümüzdeki günlerde jquery hakkında yapacağım uygulamaları sizlerle paylaşacağım.

Kitabı ben upload ettim ve boyutu 25 mb civarı olduğundan rapid e upload ettim. İndirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 2 15490 5,0
FaceBox Uygulaması
Sitemizi renklendirmek ve kullanıcılara daha zevkli bir site hazırlamak için güzel bir örnek. Özellikle facebook`tan hatırlayacağımız facebox uygulaması. Bu uygulama ile tıklanan bir link veya bir kontrol ile ekranın ortasında kenarları saydam olan bir kutu açılıp o kutudan kullanıcılara işlem yaptırabilir veya bilgi verebiliriz.
Bu güzel uygulamanın nasıl yapılacağına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ağustos Pazar 2008 11 18275 5,0
Jquery E-book
Jquery E-book
Jquery`i anlatan çok güzel bir kaynak. Jquery`nin tüm özelliklerini tek tek ve örneklendirerek anlatan pdf formatında güzel bir e-book. Bu e-book ile kısa sürede jquery`e hakim olabilirsiniz.

Buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Temmuz Cuma 2008 1 22305 3,7
Önceki 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 13 14 15 16 17
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009