mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Dropdownlist Üzerinde Ekleme ve Eleman Aktifleştirme İşlemi
Bu yazımda Jquery ile dropdownlist üzerinde ekleme, istediğimiz seçeneği aktifleştirme işlemlerini göstereceğim. Son dönemde okulda yaptığımız bazı projelerde ihtiyaç üzerine böyle bir işleme ihtiyaç duydum ve bu ihtiyacı Jquery ile basitçe çözdüm. Jquery ile yaparak server tarafında da işlem yapmaktan kurtuldum. Daha önce buradaki yazımda server tarafında yapılacak işlemler ile dropdownlist kontrolünün ilk elemanını değiştirmeyi göstermiştim. Jquery ile bu işlemi yaparak server taraflı işlemlerin birkaçından kurtulup sistemizi daha performanslı hale getirmiş oluyoruz. Ayrıca yine Jquery ile istediğimiz bir elemanı dropdownlistte aktif hale getirebiliyoruz. Bu da oldukça güzel bir yöntem. Şimdi bu işlemleri daha iyi anlamak için hazırladığım bir örneği inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Mayıs Cumartesi 2009 1 25492 3,7
Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı
Bu yazımda Visual Studio editöründe Jquery Intellisense kullanımından bahsedeceğim. Aslında bu konu yeni bir konu sayılmaz. Daha önce birçok yerde bu bilgi paylaşıldı. Henüz kullanma fırsatı buldum ve bu kolaylığı kullanmak için neler yapılması gerektiğini bir de kendi bloğumda Jquery ile ilgilenenler ve yeni ilgilenmeye başlayacaklar için paylaşıyorum. Aslında Jquery kodlama tarzını bilen ve öğrenenlerin ihtiyaç duymayabileceği bir kontrol olsa da mutlaka herkesin kullanması gereken bir araç. Çünkü Jquery kodlaması yaparken Jquery'nin içerdiği tüm özellikleri ve fonksiyonları nasıl kullanmamız gerektiğini bu araç ile rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Bunun için Jquery kodlama yapacak olan herkeste olması gereken bir araç. Şimdi bu aracı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile ve Jquery Ajax ile Kur (Döviz) Bilgilerini Alma
Bu yazımda son dönemde ihtiyaç duyduğum ve kullandığım merkez bankasından döviz bilgilerini çekme örneğini sizlerle paylaşacağım. Bu örneği hem klasik asp.net sayfasında kullanarak hem de Jquery Ajax kullanarak hazırladım. İsteyenler iki yöntemden birini seçerek bu uygulamayı kullanabilir. Bu örneği daha önce yazmış olduğum Xml Belgelerden Veri Çekme yazısından faydalanarak hazırladım. Bu örnekte bir önceki yazıma göre birkaç değişik yöntem söz konusu. Bu farklılıkları kodları inceleyerek görebilirsiniz. Şimdi merkez bankasının sağlamış olduğu kur bilgilerini (xml dosyaya buradan ulaşabilirsiniz) hem normal asp.net sayfamızda kullanmaya hem de Jquery Ajax ile kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Jquery ve Ajax Kullanarak Email Gönderme
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak mail gönderme işlemini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Geçenlerde uğraştığım bir konuda mail gönderme işlemi gerekti ve bunu Ajax ile yapmak istedim. Bunun için de Asp.net uygulamamda Jquery'i ve Ajax metodunu kullandım. Mail göndermek için ise yapacağımız C# kodlamaları standart olan kodlar ve internette çok sık kullanılan kodlar. Bu kodları kullanarak Ajax ile mail gönderme işlemi yapacağız. Ayrıca bu işlemi yapmak için ister kendi mail sunucumuz için gereken ayarları isterseniz Gmail sunucusunun ayarları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu işlemi Ajax ile yaparak önemli derecede hız kazanmış olacağız ve gereksiz postbacklerden kurtulacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mayıs Salı 2009 22 32950 4,6
Jquery ile Değişir Alan Yapımı (Güncelleme)
Bu yazımda daha önce hazırlamış olduğum Jquery ile değişir alan uygulamasını bir arkadaştan gelen istek üzerine güncelledim. Bu uygulamada belirlediğimiz başlıklar tek tek değişiyor. Bu değişim sırasında mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde ve üzerinden çıktığımızda değişimi kontrol ediyoruz. Güncellemede bu kontrolü yaparak daha kullanışlı bir uygulama olarak sizlere sunuyorum. Mouse ile değişen alan üzerine geldiğimizde değişim olmazken, mouse ile üzerinden çıktığımızda değişim kaldığı yerden devam ediyor. Bu uygulama için ajax ile rss okuması yapan bir örnek hazırladım. Şimdi uygulamanın güncel kodlamalarına ve çalışır haline bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Mayıs Pazar 2009 15 26548 4,2
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009