mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde direk olarak sayfamıza Ajax isteğinde bulunmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce Jquery ile Ajax işlemlerinde genelde metotları, ashx (generic handler) dosyalarını ve web servisleri kullanmıştık. Şimdi ise bunlara asp.net sayfamızı ekliyoruz ve Ajax isteğini asp.net sayfamıza yapıyoruz. Böylelikle Jquery ile Ajax işlemlerini daha iyi kavramış olacağız ve daha güzel uygulamalar geliştirebileceğiz. Ayrıca Ajax isteğinde bulunabileceğimiz nesneleri de yani seçeneklerimizi de artırmış oluyoruz. Şimdi bu uygulama için yazmamız gereken Jquery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Son Yaptıklarım Bölümü
Bugün itibariyle bloğumda yeni bir bölüm olan "Son Yaptıklarım" bölümünü Jquery ve Ajax kullanarak hazırladım ve kullanıma sundum. Bu bölümde günlük gelişmeleri, günlük yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Hem yaptığım örnekleri sitemde kullanmak hem de bu konularda ilgilenenlere örnek olması açısından bu türlü uygulamaları hazırlayıp sitemde de kullanmaya çalışıyorum. Umarım hem benim için hem de ilgilenenler için faydalı olur. Ayrıca günlük olayları, yaşadıklarımı hem paylaşacağım hem de bir anı defteri gibi saklamış olacağım. Diğer faydalı bir yönü de bu olsa gerek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Ziyaretçi Bilgileri
Bu yazımda ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları kaydedip, bu bilgileri başka sayfa üzerinden görüntülemeyi anlatmaya çalışacağım. Ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları bulabilmek için Asp.net ile hazırladığımız proje içinde Global.asax dosyasını eklememiz gerekiyor. BeginRequest eventı ile istek yapılan her sayfayı ve istek zamanını alıp text dosyasına kayıt edeceğiz. Daha sonra da kayıtlı bilgileri okuyup başka sayfa üzerinden görüntüleyebileceğiz. Bu görüntülemeyi de Ajax kullanarak ve belirli süre aralığında Ajax isteği yapıp, yeni bilgileri elde edeceğiz. Ayrıca hazırladığım uygulamada online kullanıcı sayısını da elde ediyoruz. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kullanmış olduğum yöntemler ile çok daha farklı çok daha renkli uygulamaların geliştirilebileceğini söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net'te Generic Handler ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda Generic Handler ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımızı anlatmaya çalışacağım. Daha önce Asp.net ile Ajax işlemleri için birkaç farklı yöntem göstermiştim. Şimdi ise Generic Handler (.ashx) ile Ajax işlemleri gerçekleştireceğiz. Generic Handler, IHttpHandler sınıfını miras alan ve genelde HTTP üzerinden işlem yapan bir sınıf olarak açıklayabiliriz. Ajax işlemleri için bu sınıfı kullanacağız. Ancak diğer yöntemlere göre burada farklı bir durum var. Generic Handler ile Ajax işlemlerinde veri tipi yok. Diğer yöntemlerde veri tipi json idi. Şimdi Generic Handler ile Ajax işlemi için yapacağımız kodlamalara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Tek Tek Kayan Alan Oluşturma ve Ajax ile Rss Okuma Örneği
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım uygulamalardan birini daha sizlerle paylaşacağım. Ayrıca hem basit yapısını hem de örnek olması açısından Ajax ile Rss okuma örneği yaparak bu örneği sizlere sunacağım. Uygulamam ise belli bir alanda bulunan elementlerin belli bir süre aralığında sürekli birer birer slayt şeklinde kayması ile oluşuyor. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu örneği daha kullanışlı yapmak için de Rss okuma örneğini Ajax ile Class kullanarak hazırladım. Böylece hem örneğimi hem de Ajax ile Class kullanma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi uygulamamızın yapısına, kodlarına ve örneğimizin de kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009