mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax İşlemlerinde Class Kullanma
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde yazmış olduğumuz class'ları kullanmayı göreceğiz. Ajax metodunda yazmış olduğumuz class'a istekte bulunup class'a ait özellikleri elde edeceğiz. Daha önce yapmak istediğim ancak başaramadığım bu durumu aşağıda linkini vereceğim siteden edindiğim bilgiler ile yapabildim. Böylece Jquery ile Ajax işelemlerini daha etkin daha esnek olarak kullanabileceğiz. Ayrıca bu türlü kullanım ile çok farklı uygulamalar geliştirebiliriz. Önümüzdeki dönemde düşündüğüm bazı uygulamaları bu yöntem ile hazırlayıp kullanacağım. Şimdi bu işlemleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery 1.3 Versiyonu için CHM Dokümanı
Jquery 1.3 Versiyonu için  CHM DokümanıBu yazımda Jquery'nin yeni versiyonu için hazırlanmış CHM (Microsoft Compiled Html Help) dosyasını sizlerle paylaşacağım. Daha önce Jquery'nin 1.2 versiyonu için hazırlanmış dosyayı da paylaşmıştım (burada). Yeni yılda yeni bir versiyon ile karşımıza çıkan Jquery'nin tüm özelliklerini örneklerle içeren ve Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir dosya. Bu dosyanın eski versiyonu ihtiyaç duyduğumda başvurduğum ilk kaynaktır ve Jquery ile ilgili tüm bilgilerimi neredeyse bu kaynaktan edindim. Yeni versiyon için hazırlanmış dosyayı da elimin altında bulunduracağım. Jquery ile ilgilenen herkesin sahip olması gereken bir kaynak olarak düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Şubat Pazartesi 2009 4 14409 4,0
Jquery ile Treeview Uygulamam
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasının son halini sizlerle paylaşacağım. Bundan önce hazırladığım treeview uygulamasının css ve jquery kodları bakımından eksiklikleri ve hataları vardı. Bu hataları ve eksiklikleri giderdiğimi düşünüyorum. Ayrıca uygulamanın html yapısında da değişiklikler yaptım. Geldiğim aşamada uygulamanın projelerde çok rahat kullanılacağını düşünüyorum. Tasarım bakımından eksiklikleri yine olabilir. Ancak son hali ile oldukça güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu uygulamayı ve nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript ile Klavye Tuşlarının Kontrolü
Bu yazımda javascript ile klavye tuşlarını ve projelerimizde tuşlara nasıl hükmedebileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce yaptığım birkaç uygulamada (özeliklle ajax kullanarak hazırladığım autocomplete uygulamasında) tuşların kullanımına ihtiyaç duymuştum. Ancak tam olarak hakim olamadığımdan bu eksikliği tamamlayamamıştım. Şimdi ise tuşları nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmiş ve uygulamalarımda rahatlıkla kullanabilir durumdayım. Basit olarak nasıl kontrol edeceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Sınırsız Treeview Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasını nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. (Buradan görebilirsiniz.) Öncelikle uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum ve ilk kez böyle bir uygulama yapıyorum. Bu nedenle eksiklikler ve hatalar olabilir. Ancak css ile düzenlemeler dışında hazırladığım uygulamada pek sorun yok gibi. Sonsuz ağaç ve alt ağaç yapısı oluşturabiliyoruz. Ancak belirttiğim gibi css düzeni ilgili birkaç sorun var. Onları da tamamladıktan sonra projelerde kulanılmaya hazır oldukça güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Takvim Uygulaması Kullanımda
Daha önce javascript kodlaması ile hazırlamış olduğum takvim uygulamasını sitemde de kullanmaya başladım. Takvim uygulaması sitemin sağ tarafında Arşiv bölümünde yer almaktadır. Böylece ziyaretçiler istedikleri bir günü seçerek o güne ait yazılarımı görüntüleyebilecekler.  Aslında çok gerekli ve çok önemli bir seçenek olmasa da kullanıcıların istedikleri güne ait yazılarımı görüntülemeleri hem veritabanı sorgularını geliştirmek hem hazırlamış olduğum bu uygulamayı kullanmak açısından oldukça uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Umarım faydalı ve güzel bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009