mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Veritabanı İşlemlerinde Etkin Kodlama Yöntemi
Bu yazımda hazırladığımız projelerde veritabanı işlemleri için yapacağımız kodlamaları daha az ve daha etkin biçimde nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Yazılım Mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım. Bu yüzden yaptığım kodlamaları en iyi biçimde optimize etmem gerekiyor. Bunların başında da veritabanı işlemleri için yazmış olduğum kodlar geliyor. Bunun için basit bir yöntem oluşturdum ve sizlerle paylaşacağım. Tabi ne kadar iyi ne kadar kullanışlı bilinmez ama daha önce yaptığım kodlamalara göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ve MySql ile Üyelik (MemberShip) Sistemini Kullanma
Bu yazımda daha önce yapmak istediğim ancak zaman ayıramadığım MySql üyelik sistemini nasıl kullanabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce üyelik sistemini Access ve Sql Server veritabanları ile kullanmıştım. Ancak daha ağırlık verdiğim MySql ile de kullanmayı düşünüyordum. Bu konuya ancak bakma fırsatı buldum ve sorunsuzca çalışan bir örnek yapmayı başardım. Asp.net'in sağladığı hazır Login kontrolleri ile çalışan örnek bir uygulama hazırladım. Bunun için yapmamız gereken bir takım işlemler var. Bu işlemlerin neler olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Şubat Çarşamba 2009 7 23251 3,8
Asp.net ile MySql Veritabanının Yedeğini (Dump) Alma
Bu yazımda Mysql veritabanının yedeğini (dump) almayı göstermeye çalışacağım. Sınav dönemi pek bloğumla ilgilenemiyorum ancak sınavlara çalışma zamanı dışında aklımda olan uygulamaları tamamlamaya çalışıyorum. Bunlardan en önem verdiğim uygulama ise Asp.net ile MySql veritabanının yedeğini almaktı. Bunu da az bir uğraş sonucu başardım. Bunu yapmaktaki amacım ise; tamamen kendi yapımım olan bloğumun yönetim panelini de en iyi seviyeye getirmek. Bu bakımdan önemli eksikliklerden olan veritabanı yedek alma olayını sitemin yönetim panelinden yapabileceğim. Böylece her defasında hostumun sağlamış olduğu phpmyadmin uygulamasına bağlanmama gerek kalmayacak. Şimdi bu uygulama yapmak için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Ocak Pazar 2009 4 14982 4,0
MySql'de Stored Procedure Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MySql veritabanı ile stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bir önceki yazımda MySql ile fonksyion tanımlamayı ve kullanmayı görmüştük. Şimdi ise stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bu işlem bizlere programlama tarafında daha az kodlama yapmamızı, fonksiyonel çalışmamızı sağlıyor. Ayrıca yapacağımız işlemleri birçok farklı yol ile yapma fırsatı buluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Aralık Çarşamba 2008 8 26983 3,0
MySql'de Fonksiyon Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda Mysql veritabanında fonksiyon tanımlama ve kullanmayı göreceğiz. Veritabanı ile projeler geliştirdiğimizde kesinlikle ihtiyaç duyacağımız ve kullanacağımız trigger, stored procedure, fonksiyon gibi yapılar projelerimizin daha anlaşılır daha kolay yapıda olmasını sağlıyor. Ayrıca performans kazancı sağlıyor. Bu yazımda da ilk olarak Mysql ile fonksiyon oluşturmayı ve bu fonksiyonu C Sharp ve Asp.net ile kullanmayı göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Aralık Çarşamba 2008 2 24613 4,0
Asp.net ve Mysql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda web ortamında Mysql ile aldığımız verileri sayfalamayı anlatmaya çalışacağım. Bu yöntemi kendi sitemde kullanıyorum ve bir arkadaşın nasıl yaptığımı sorması üzerine bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Yazmayı planladığım, oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bir yöntem. Bu yöntem ile bloglarda, forum sitelerinde, haber sitelerinde gördüğümüz sayfalama işlemlerini çok rahat yapabiliriz. Sayfalama için gereken adımlara ve yapmamız gereken işlemlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Aralık Cumartesi 2008 7 21579 4,8
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009