mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bloğumda ve Projelerimde Kullandığım RSS Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım ve bundan sonra ihtiyaç olan tüm projelerde kullanacağım RSS class'ını sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi için oldukça zahmetli iştir ve birçok kişi buna ihtiyaç duyar. Ben de bloğumu yapmaya başladığımda ihtiyaç duyduğum konuların başında bu geliyordu. Şimdi ise bu işlemi yapacak olan kendi class'ımı hazırladım ve kullanıyorum. Xml bir sonuç üretiyoruz ve bunu Linq to Xml ile basitçe gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her türlü .Net projelerimizde (.Net 3.5 gerekli) kullanabileceğimiz bir class oldu. Umarım ihtiyaç duyanlara ve ilgilenenlere faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile ve Jquery Ajax ile Kur (Döviz) Bilgilerini Alma
Bu yazımda son dönemde ihtiyaç duyduğum ve kullandığım merkez bankasından döviz bilgilerini çekme örneğini sizlerle paylaşacağım. Bu örneği hem klasik asp.net sayfasında kullanarak hem de Jquery Ajax kullanarak hazırladım. İsteyenler iki yöntemden birini seçerek bu uygulamayı kullanabilir. Bu örneği daha önce yazmış olduğum Xml Belgelerden Veri Çekme yazısından faydalanarak hazırladım. Bu örnekte bir önceki yazıma göre birkaç değişik yöntem söz konusu. Bu farklılıkları kodları inceleyerek görebilirsiniz. Şimdi merkez bankasının sağlamış olduğu kur bilgilerini (xml dosyaya buradan ulaşabilirsiniz) hem normal asp.net sayfamızda kullanmaya hem de Jquery Ajax ile kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Rss'de Resim ve Link Sorunu
Bugün sitemi rss ile takip eden arkadaşlardan biri mesaj atarak sitemdeki Rss beslemesinde sorun olduğunu, resim ve linklerin doğru çalışmadığını söyledi. Bunun nedenini biliyordum ancak şimdiye kadar bir sorun olmadığından dolayı bu şekilde devam ediyordum. Ancak arkadaşın isteği üzerine bu sorunu da kısa sürede çözdüm. Sorunun nedeni ise; kullandığım FCK editör idi. FCK editörde resim ekleme veya link verme olayında src ve href değerleri editörün olduğu domaine aitse FCK editör bu değerleri domain olmadan yazdırıyordu. Bu nedenle de Rss beslemesini farklı domainlerde (feedburner gibi) veya rss okuyucularında takip edenler için linklerde ve resimlerde sorun oluyordu. Bu sorunu ufak bir metot ile çözdüm.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 0 13515 3,7
Linq Unleashed for C# (E-Book)
Linq Unleashed for C# (E-Book)Linq konusu üzerine çalışmalarım ve araştırmalarım devam ediyor. Daha önce e-booklar ve örnekler vermiştim. Kendimi daha iyi geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Bu kaynakta bunlardan birisi. İlk bakışta önceki kaynaklardan biraz daha farklı olduğunu, daha derinlemesine bir anlatımının olduğunu gördüm. Linq, Linq to Sql, Linq to Xml konularını ayrıntılı bir biçimde ele alıyor. Bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazar 2008 0 14989 1,0
Linq to Xml (Linq Konusuna Devam)
Son günlerde üzerinde çalıştığım Linq ile şimdi de xml belgeleri nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Linq to xml ile xml belgeleri sorgulayıp bu belgelerden alınan verileri kullanacağız. Bu yolla yine birçok işi rahatlıkla çözeceğiz. Linq to xml için Framework 3.5 kullanıyoruz. Kodlama yapacağımız sayfaya System.Xml.Linq kütüphanesini eklememiz gerekir.
Yapacağımız örneğe ve kodlara bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Eylül Pazartesi 2008 6 21738 5,0
Herhangi Bir Sitenin Alexa Bilgilerini Öğrenmek
Bu yazımda herhangi bir websitenin alexa bilgilerini nasıl elde edeceğimizi göstereceğim. Bunun için alexa sağlamış olduğu xml servis ile herhangi bir sitenin alexa verilerini elde edebiliyoruz. Elde ettiğimiz xml dosyasını okuyarakta alexa bilgilerini elde ediyoruz. Birçok sitede alexa ile ilgili hizmetlerin çoğu bu yolu kullanmakta. Verileri elde edeceğimiz alexa adresi şu şekilde olacak : http://www.alexa.com/xml/dad?url=site_adresi. Bu adrese gittiğimizde site ile ilgileri verileri getiren xml bir belge karşımıza çıkıyor. Bu xml dosyayı okuyarak alexa bilgilerini elde edeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 0 13493 3,7
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009