mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile LightBox Slayt Uygulaması
Son günlerde sitemi yenilerken fotoğraf galerisi bölümünü yenilememiştim. LightBox Slayt sistemini kullanıyordum ancak orada prototype javascript kütüphanesi ve ekstra javascript dosyalar kullanılıyordu ve yüklenmesi geç sürüyordu. Bu sepeble araştırdım ve LightBox olayının jquery ile de yapıldığını gördüm ve hemen Galerim bölümüne entegre ettim. Kullanışı diğer lightbox slaytı ile aynı ama boyut ve dosya olarak küçük bir uygulama olmuş. Bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript ile Belli Bir Süre Bekletme ve Yönlendirme İşlemi
Bu yazımda birçok sitede kullanılan ve özellikle reklam gösterimleri için belli bir süre bir sayfayı göstermek ve daha sonra herhangi bir sayfaya yönlendirme işlemini yapmak için kullanacağımız kodları göstereceğim. Böyle bir olayı kullanmam gerekti ve araştırmalar sonucu basit bir kod ile bunu yapabileceğimi gördüm. Kodları faydası olabileceği için sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Kasım Perşembe 2008 0 33043 3,7
Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme
Bu yazımda birçok kişinin muhtemelen birçok defa karşılaştığı problemi nasıl engelleyebileceğimizi göstereceğim. Benimde başıma gelen bu olayları engellemek sitelerimiz için iyi olacaktır. Bu olay ise; form bilgilerinin birden fazla kez server'a gönderilmesi durumu. Mesela sayfamızda bir botun var ve bu butonla veritabanına kayıt giriyoruz. Çoğu kez bu olay normal şekilde çalışsa da bazen bu kayıtlar birden fazla kez veritabanına kayıt ediliyor. Bu sorunu basit bir şekilde javascript ile çözebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Kasım Perşembe 2008 4 16704 4,3
Javascript ile Menü Effect
Bu yazımda javascript ile hazırlanan menu effect uygulamasına göz atacağız. İnternette gezinirken gördüğüm oldukça güzel ve görselliği artıran bir uygulama. Boyutu küçük olması nedeniyle de ayrı bir avantajı var. Bu güzel uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Slide Menü
Javascript ile hazırlanmış oldukça güzel bir slide menü uygulaması. Sitelerimizde kullanabileceğimiz, boyutu çok az olan güzel bir script. Bu script ile çok daha şık çok daha görsel uygulamalar geliştirebiliriz. Bu uygulama için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery İnner Fade Uygulaması
Bu yazımda jqeury ile inner fade uygulamasını nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Bu uygulama ile genelde haber sitelerinde kullanılan haberlerin başlıklarını tek tek gösterimi gibi bir uygulama, fotoğraf ve resimler kullanarak hoş bir slayt veya slayt şeklinde manşetler oluşturabiliriz. Son günlerde jquery'i görsel olarak kullanabileceğimiz uygulamaları örnek veriyorum. Bu uygulama da bunlardan birisi. Oldukça kullanışlı ve güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Kodlarımıza ve yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009