mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Artık Sitemde Ajax Kullanabiliyorum
Artık Sitemde Ajax KullanabiliyorumBugün itibariyle hostumun destek vermesiyle beraber sitemde ajax işlemlerini kullanabileceğim. Bir süredir sitemi barındıran hostta yapılan çalışmalar sona erdi ve artık hostum Asp.net 3.5 desteği ile beraber jquery ve ajax işlemleri için uygun hale geldi. Böylece sitemi ajax uygulamaları ile zenginleştirebileceğim. İlk adım olarakta sitemde yazılara yorum ekleme olayını ajax ile gerçekleştirmek oldu. Bundan sonra yazılarıma yorum eklerken ajax ile yorum ekleyebileceksiniz. Böylece sayfanın tekrar tekrar yüklenmesini engelleyerek zaman ve performans kaybını bir miktar önlemiş durumdayım. Ayrıca kendi geliştirdiğim ajax uygulamalarını kendi hostumda sizlerler sunma şansım oldu. Kısa sürede tüm çalışmalarımı kendi hostumda toplayarak sizlere sunacağım.

Ajax desteğinin gelmesiyle beraber sitemde ajax uygulamalarına ağırlık vereceğim. Yorum ekleme olayından sonra yorumları ekrana yazdırmak için de ajax kullanacağım. Ayrıca yorumlarda sayfalama işlemi yapmayı planlıyorum. Diğer yandan ajax ile geliştirdiğim ancak free hostta sizlere sunduğum çalışmalarımı artık kendi hostum üzerinden sizlerle paylaşabileceğim.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Sitemi ilk olarak Visual Studio 2005 ile hazırladım. Ajax desteği için sitemi Visual Studio 2008 ile çalıştırmam gerekiyordu. Bunun için yapmamız gereken VS 2005 ile hazırladığımız projenin tüm dosyalarını alıp VS 2008 ile oluşturduğumuz projenin içine atmak ve sadece web.config dosyasını değiştirmek olacaktır. Böylece projelerimizi VS 2005'ten VS 2008'e rahatlıkla taşıyabiliyoruz.

Umarım bundan sonra ajax ile sitemi daha da zenginleştirerek sizlere daha faydalı bilgiler sunarım.
Mehmet Duran 22 Aralık Pazartesi 2008 2 13730 3,4
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Yükselme Zamanı! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Takvim IP Kontrolü ile Oylama (Rating) Uygulaması Asp.net Ajax İşlemlerinde ResponseFormat Belirtimi
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
guray yildirim 08 Ocak Perşembe 2009 10:35 #1
kullandıgın host nedır..
Mehmet Duran 08 Ocak Perşembe 2009 10:39 #2
Merhaba. Dün mail atmıştım bu konuyla ilgili. Benim kullandığım hostun paketlerini buradan inceleyebilirsin. Ancak sadece öneriyorum. Sorumluluk almak istemem.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009