mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Kendi Kontrollerimizi Oluşturmak
Bu yazımda web'de kullanmak üzere kendi kontrollerimizi oluşturup kullanmayı göstereceğim. Asp.net ile kullanıcı kontrolleri ile kendi kontrollerimizi oluşturup bu kontrolleri tıpkı label, panel gibi asp.net kontrolleri gibi kullanacağız. Ayrıca bu kontrollerin ön-taglarını, taglarını kendimiz belirleyeceğiz. Bu işlemleri web.config dosyasında yapacağız. Ayrıca bu yöntem ile sayfaya kullanıcı kontrolü kullandığımız zaman eklememiz gereken register taglarına da gerek kalmayacak.

Öncelikle istediğimiz şekilde kullanacağımız kullanıcı kontrolümüzü oluşturuyoruz. Daha sonra web.config dosyasında bu kontrolü ve özelliklerini belirliyoruz.

    <pages>
      <controls>
        <add tagPrefix="kontrolum"
             src="~/controls/kontrolum.ascx" tagName="kendi_kontrolum" />
      controls>
    pages>


Bu işlemleri yaptıktan sonra da istediğimiz sayfa da kontrolümüzü kullanabiliyoruz. Örnek olarak şöyle kullanabiliyoruz:

<kontrolum:kendi_kontrolum runat="server" id="kontrol" />


Böylece web sitesi hazırlarken websitesini parçalara ayırıp bu şekilde hazırladığımız parçaları birleştirerek websitesini oluşturmak bizlere kolaylıklar sağlayacaktır.

İyi çalışmalar!
Mehmet Duran 30 Eylül Salı 2008 2 14400 5,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp.net'te Accordion Uygulamasını Veritabanı ile Kullanma İnternet Explorer 6.0 ve İnternet Explorer 7.0`ı Aynı Anda Kullanma Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 1 Flash Saatler
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
can kaya 18 Kasım Salı 2008 00:35 #1
bu olusturdugumuz kontrolleri dll e cevirmek yada sol tarafta bulunan kontroller gibi örnegin fck editor gibi eklememiz mümkün mü
Mehmet Duran 18 Kasım Salı 2008 09:08 #2
Oluşturduğumuz kontrolleri dll'e çevirmek değilde kontrolleri kodla oluşturabilirsek dll içinde saklayabiliriz. Yani html kodları codebehind ile oluşturursak dediğin münkün. Ayrıca bu şekilde yaptığımızda sayfaya eklemek için (sanırım) yine kod kullanmalıyız.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009