mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Veritabanında Tutulan Verilerin Özetini Çekme
Bu yazımda internette çok sık kullanılan yöntemlerden biri olan verilerin özetini çekme olayını nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Bu işlemde asp.net ile c sharp kullanarak veritabanından çekeceğimiz verilein özet bilgisini elde edeceğiz. Bu olayı yapmak için birkaç yöntem kullanabiliriz. Kendi geliştireceğimiz yöntemlerle daha farklı yöntemlerde elde etmemiz mümkün. Ben bunlardan birkaçı hakkında bahsedeceğim. Bunların yanında birde Asp.net ile html taglar bulunan bir string verisinde ki html tagları temizleyerek sadece string'i elde etmeyi de göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Ekim Cuma 2008 17 26094 3,7
Asp.net'te Dinamik Olarak Sayfaya Css - Javascript Dosyaları Yükleme
Bu yazımda websitelerimizde kullandığımız css, javascript dosyalarını dinamik olarak nasıl yükleyebileceğimizi göstereceğim. Daha doğrusu asp.net ile sayfalarımıza bu dosyaları nasıl yükleyeceğimizi göstereceğim. Bu işi html tarafta değilde böyle kullanmamızın birçok nedeni var. Öncelikle; url rewrite yaptığımızda ve sanal dizin gösterdiğimizde bu türlü css, javascript bildirimlerimiz hataya düşüyor. Bu tür hataları engellemek için bu yöntemi çözüm olarak kullanabiliriz. Çünkü; bu yöntemde yükleyeceğimiz dosyaların adını, yolunu belirleyebiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Eylül Salı 2008 3 21729 4,3
Asp.net'te Kendi Kontrollerimizi Oluşturmak
Bu yazımda web'de kullanmak üzere kendi kontrollerimizi oluşturup kullanmayı göstereceğim. Asp.net ile kullanıcı kontrolleri ile kendi kontrollerimizi oluşturup bu kontrolleri tıpkı label, panel gibi asp.net kontrolleri gibi kullanacağız. Ayrıca bu kontrollerin ön-taglarını, taglarını kendimiz belirleyeceğiz. Bu işlemleri web.config dosyasında yapacağız. Ayrıca bu yöntem ile sayfaya kullanıcı kontrolü kullandığımız zaman eklememiz gereken register taglarına da gerek kalmayacak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Eylül Salı 2008 2 14390 5,0
Visual Studio 2008'de Copy Source as HTML Kullanma
Eğer programlamayla uğraşıyor ve kodlarımızı internet üzerinde paylaşıyorsak, bu kodları visual studio'daki görünümü ile web yayınlamak için bu programı kullanıyoruz. Bu programı Visual Studio 2005'te kullanmak için buradaki siteden indireceğimiz setup işimizi hallediyor. Ancak Visual Studio 2008'te kullanmak için ayarları kendimiz yapmak zorundayız. Bu ayarlar şu şekilde olmalı:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Eylül Cuma 2008 7 14757 5,0
Css and Html Web Disayn
Css_and_Html_Web_DisaynCss ve html`in inceliklerini çok iyi anlatan bir e-book. İnceledim ve birçok şeyin çok güzel anlatılmış olduğunu gördüm. Css ve html`in yanında az da olsa javascript sıkıştırılmış. Stajım bittikten sonra ilgilendiğim ve çalıştığım e-booklara baktığımda çok güzel kaynaklarımın olduğunu farkettim ve bunları sizlerle paylaşmak istedim. Bu e-book ile css, html ve az da olsa javascript`i kavrayacaksınız.

Buradan indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ağustos Pazartesi 2008 2 13176 5,0
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009