mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - Cengaver
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - CengaverBu yazımda Microsoft Yaz Okulu sonunda hazırladığımız ve bizlere birinciliği getiren projemizi tanıtacağım ve paylaşacağım. Her Microsoft Yaz Okulu döneminde son hafta bir proje gerçekleştirilir. Biz de dört kişi olarak ( Ben - Mehmet Duran, Oğuz Yılmaz, Alper Öcalan ve Sinan Özkan) XNA ile bir oyun yapma kararı aldık. Oyunu tamamen baştan yazdık ve bir gün gibi kısa sürede hazırladık. Hazırladığımız bu oyun bizlere birinciliği ve hediye olarak birer adet kitap getirdi. Oyunumuza "Cengaver" adını verdik. Uzay boşluğunda karşısına çıkan düşmanları yok etmeye çalışan ve zorluk dereceleri olan bir oyun. Bir günde oldukça güzel bir çalışma oldu ve bu güzel çalışmayı sizler paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ağustos Cumartesi 2009 6 14076 3,2
Asp.net ve Veritabanı ile Ziyaretçi Sayacı Yapımı
Bu yazımda ziyaretçi sayacını nasıl yapabilceğimizden bahsedeceğim ve hazırladığım örneği sizlerle paylaşacağım. Daha önce bu konuda birçok arkadaş soru sormuştu. Ayrıca yaptığım bir uygulamada böyle birşey istendi. Bu yüzden bir örnek hazırladım. İlgilenenler ve kendi istatistiklerini tutmak isteyenler için güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Hazırladığım örnekte online, günlük, aylık, yıllık ve toplam ziyaretçi sayısını elde ediyoruz. Ancak örneği uyarlayarak saat, dakika, saniye veya belirli periyotlardaki ziyaretçi sayılarını elde edebiliriz. şimdilik sadece günlük, aylık, yıllık ve toplam ziyaretçi sayılarını tutan bir örnek hazırladım. Daha gelişmişini ilgilenenlere bırakalım ve uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Temmuz Salı 2009 44 47904 4,7
Asp.net ve Jquery Ajax ile Dizindeki Dosya ve Klasörleri Listeleme
Bu yazımda Jquery Ajax kullanarak dizindeki dosya ve klasörleri listelemeyi göstermeye çalışacağım. Yönetim panelinde sitemde yer alan dosyaların içeriklerini değiştirebilmek için bu uygulamayı hazırladım. Ancak paylaşacağım örnekte sadece dosya ve klasörleri listeleyeceğiz. Listeleme işlemini de tree olarak yapacağız ve gösterimde klasör ile dosya ikonları kullanarak birbirlerinden ayırt edeceğiz. Ayrıca sınırsız şekilde dizindeki dosyaları listeleyip görünteleyebileceğiz. Yani iç içe klasör sayısında herhangi bir sınır yok. Bu uygulamayı nerelerde kullanabiliriz. Bu şekilde menü hazırlayabiliriz veya yönetim panelinde kolaylık olması için dosyaların dizinleri elde edip link verebiliriz veya benim yaptığım gibi dosyaları seçip içeriğini düzenleyebiliriz. Listelemeden sonra yapılacak olan işlemleri size bırakalım ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Tab Şeklinde Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım tab menü uygulamasını inceleyeceğiz. Birçok sitede kullanılan bir yapı. Son dönemde de okulda yaptığım bir projede ve de MVC ile hazırladığım yeni bloğumun yönetim panelinde kullandığım bir menü sistemi. Özellikle alışveriş sitelerinde ve çok kategorili sistemlerde tercih edilen bir menü sistemi. Basit olarak bir örnek hazırladım. Özellikle son dönemde tercih ettiğim saydamlığı bu örnekte de kullandım. Şimdi örneğimizin kodlarına ve nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 7 37021 3,1
Jquery ile Saydamlık(Opacity) Kullanarak Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery kullanarak hazırladığım bir menü örneğini sizlere tanıtacağım. Birçok sitede kullanılan bu örneği Jquery ile hazırladım ve elementlerin saydamlıklarıyla oynayarak efektif bir menü yapmaya çalıştım. Sonuçta yaptığım örnek Flash veya Silverlight ile hazırlanan örnekleri andırıyor. Ayrıca jquery kodlamalarımız ile oynayarak örneğimizi daha efektif daha görsel hale getirebiliriz. Sonuçta güzel ve kullanılabilir bir menü sisteminin oluştuğunu düşünüyorum. Şimdi kodlarımıza ve örneğimize göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Emu 8086'da Hazırladığım Assembly Örnekler
Bu yazımda mikroişlemciler dersi finaline çalışırken hazırladığım assembly örnekleri paylaşacağım. Final döneminde en fazla çalıştığım derslerden olan mikroişlemciler dersi için yoğun biçimde assembly çalıştım. Küçük ama güzel programlar yazdım. Özellikle assembly kodlamalarla algoritma mantığını geliştirmek için farklı örnekler yaptım. Ayrıca BIOS ve DOS interruptları kullanarak işlem yapma gibi örnekler de hazırladım. Hazırladığım örnekleri ise daha önce buradaki yazımda tanıtmış olduğum Emu 8086 emulator ile çalıştırdım. İlgilenenler için ve assebmly'e başlayacaklar için bu örneklerin faydalı olacağına inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Haziran Perşembe 2009 4 67588 4,4
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009