mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile ve Jquery Ajax ile Kur (Döviz) Bilgilerini Alma
Bu yazımda son dönemde ihtiyaç duyduğum ve kullandığım merkez bankasından döviz bilgilerini çekme örneğini sizlerle paylaşacağım. Bu örneği hem klasik asp.net sayfasında kullanarak hem de Jquery Ajax kullanarak hazırladım. İsteyenler iki yöntemden birini seçerek bu uygulamayı kullanabilir. Bu örneği daha önce yazmış olduğum Xml Belgelerden Veri Çekme yazısından faydalanarak hazırladım. Bu örnekte bir önceki yazıma göre birkaç değişik yöntem söz konusu. Bu farklılıkları kodları inceleyerek görebilirsiniz. Şimdi merkez bankasının sağlamış olduğu kur bilgilerini (xml dosyaya buradan ulaşabilirsiniz) hem normal asp.net sayfamızda kullanmaya hem de Jquery Ajax ile kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Jquery ve Ajax Kullanarak Email Gönderme
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak mail gönderme işlemini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Geçenlerde uğraştığım bir konuda mail gönderme işlemi gerekti ve bunu Ajax ile yapmak istedim. Bunun için de Asp.net uygulamamda Jquery'i ve Ajax metodunu kullandım. Mail göndermek için ise yapacağımız C# kodlamaları standart olan kodlar ve internette çok sık kullanılan kodlar. Bu kodları kullanarak Ajax ile mail gönderme işlemi yapacağız. Ayrıca bu işlemi yapmak için ister kendi mail sunucumuz için gereken ayarları isterseniz Gmail sunucusunun ayarları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu işlemi Ajax ile yaparak önemli derecede hız kazanmış olacağız ve gereksiz postbacklerden kurtulacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Mayıs Salı 2009 22 33065 4,6
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32677 3,3
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 2
Bu yazımda jquery ve ajax ile kullanıcı kontrollerini (web user control) dinamik olarak yani çalışmasını istediğimiz c# kodlarıyla beraber nasıl kullanabileceğimizi göstereceğim. Bu bölümdeki ilk yazımda sadece kullanıcı kontrollerinin html çıktısını alıp kullanıyorduk. Ancak daha kullanışlı olması ve kullanıcı kontrollerini daha etkin kullanabilmek için kullanıcı kontrollerini çalışır kodlarıyla kullanmak gerekir. Bunun için yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 39 33063 3,9
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 1
Bu yazımda jquery ve ajax metodu ile kullanıcı kontrollerini (user control) okuyup sayfamıza eklemeyi göstereceğim. Bu yöntemi kullanarak tek sayfa ile basit bir websitesi hazırlayabiliriz. Masterpage gibi tek bir sayfa tasarlayıp, kullanıcı kontrollerini belirlediğimiz bölüme jquery ve ajax kullanarak sayfa postback olmadan yükleyip, sitemizin tüm içeriğini tek seferde yani sayfa yenilemeden kullanıcılara sunabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 2 22937 4,2
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009