mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Veritabanından Veri Alma
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanından veri almayı göstermeye çalışacağım. Bundan önce yazdığım yazı da yine bu konuyla ilgili olarak serverdan tarih bilgisini almayı göstermiştim. Yine buna benzer olarak bu sefer de veritabanından bilgi çekeceğiz. Yine kodlarımız ve yöntemlerimiz aynı gibi. Yine webmethod kullanacağız. Fakat biraz da farklılıklar var. Yazacağımız webmethod html kodların çıktısını yani html kod dönderecek. Böylece herhangi bir kontrolün html kodlarını nasıl elde edebilceğimizi de görmüş olacağız. Fazla uzatmadan kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Eylül Cuma 2008 15 40008 3,6
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Server Zamanını Alma
Bu yazımda ilk kez jquery kullanarak asp.net'te ajax uygulaması geliştirmeyi ve webmethod kullanarak serverdan zamanı elde etmeyi anlatacağım. Önümüzdeki günlerde jquery ve ajax uygulamaları ile ilgili yazılarımı ve geliştirdiğim uygulamaları takip edebilirsiniz. Şimdilik başta da dediğim gibi sadece serverdan zamanı alacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Eylül Perşembe 2008 2 16939 5,0
Javascript ile Asp.net'te Kendi Validation'larımızı Oluşturma
Bu yazımda javascript ile kendi validation'larımızı nasıl oluşturacağımızı anlatmaya çalışacağım. Validation yani yaptığımız uygulamalarda kullanıcıların doldurması gereken veya doğru biçimde doldurması gereken alanları kontrol edip, doğru veya yanlışlığı kullanıcıya bildirmek diyebiliriz. Bu kontrolü Visual Studio'da ki Validation bölümü ile rahatlıkla yapabiliriz. Ancak bu kontrolü tamamen kendimiz de yapabiliriz. Böylece yaptığımız uygulamaya daha da hakim olup doğabilecek hataların nedenini daha rahat algılayabiliriz. Bu kontrol ile kullanıcıların alanları daha düzgün kullanmasını sağladığımız gibi aynı zamanda hız ve yapılacak işten de kazanç sağladımızı söyleyebiliriz. En azından serverda çalışacak olan kodlarımızın daha az çalışmasına ve en doğru şekilde çalışmasına ortam hazırlamış oluruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Eylül Perşembe 2008 1 17191 3,9
Javascript ile Asp.net'te Onaylama(Confirm) Kontrolü
Javascript ile geliştirdiğimiz uygulamaları zengişleştirmek her zaman yaptığımız bir işlem. Sırf bunun üzerine teknolojiler gelişmekte ve insanlar (bende fırsat buldukça) yoğun bir şekilde bunun üzerine çalışmakta. Asp.net ile yaptığımız uygulamalarda hem hız kazanmak hem de kullanıcıları sıkmamak için javascript ile çeşitli yöntemler geliştirilmiş. Bunlardan en sık kullanılanı onaylama (confirm) olayıdır. Bu kontrol ile herhangi bir asp.net kontrolünün server'da yapacağı işlemi kullanıcıya onaylattırarak hem kullanıcıya kolaylık ve hız kazandırmak hem de server'da yapaılacak işi kesin ve hatasız olarak yapmak. Böylece insan hatalarını önüne geçebilir ve hız kazanabiliriz.

Peki bu kontrolü nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Eylül Salı 2008 2 18982 4,8
C Sharp ile Ping Atma Olayı
Bu yazımda birçok website hizmeti veren sitelerde sıkça karşılaştığımız herhangi bir siteye herhangi bir bilgisayara ping atma olayını c sharp ile nasıl yapacağımızı anlatacağım. Bu olay için c sharp'ta System.Net.NetworkInformation kütüphanesini kullanacağız. Bu kütüphane ile rahatlıkla istediğimiz bir siteye veya bilgisayara ping atabiliriz.

Buton_click eventında kullanacağımız kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 1 21667 3,3
C Sharp'ta Kendi Tarih Formatımızı Belirlemek
C sharp kullanarak programladığımız web veya windows programlarında tarih formatları projemiz için önemlidir. Ayrıca daha detaylı gösterimler de projemizin çekiciliğini artırabilir. Şimdi tarih bilgisini nasıl formatlayacağımızı yani kendi formatımızı oluşturmayı göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 0 15027 5,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009