mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Dinamik Meta Tag Oluşturma
Sitelerimizin arama motorlarında daha fazla gözükmesi için meta tag kullanmamız şart. Asp.net bize dinamik olarak meta tag oluşturma şansı sunuyor. Böylece rahat bir biçimde meta tag oluşturarak sitelermizin arama motorlarında ki kayıtlı sayfa sayısını ve sitemizin hitini artırabiliriz. Dinamik olarak meta tag ı şöyle oluşturabiliyoruz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Haziran Pazartesi 2008 10 17081 2,8
Asp.net ileThumbnail Oluşturma
Yaptığımız uygulamalarda resimlerle ve fotoğraflarla çok sık uğraşırız. Bazen bunların kendi ebatlarının dışın da  daha küçüğüne ihtiyaç duyarız. Bunun için thumbnail yani küçüğünü hazırlayıp kullanmamız gerekir. Bunu asp.net kullanarak şöyle yapabiliyoruz:

Öncelikle sayfamıza upload edeceğimiz resmi veya fotoğrafı alacağımız bir fileuplaod ve fileupload tetikleyecek bir buton ekliyoruz. Daha sonra normal resimleri veya fotoğrafları ekleyeceğimiz bir images klasörü ve bunun da içine oluşturacağımız küçük resimler için thumbs klasörü ekliyoruz.   Son olarak buton_click içinde çağaracağımız aşağıdaki metodu yazıyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Haziran Cumartesi 2008 14 23743 5,0
Asp.net Rss Hazırlama
Sitelerde çok sık kullanılan rss`in nasıl hazırlandığına bakacağız. Rss aslında xml formatında hazırlanmış bir sayfa veya dosyadır. Bunun için ;
using System.Text; // text tipini belirtmek için
using System.Xml; // rss doyamızı sayfamızı xml formatında hazırladığımız için
using System.Data.OleDb;
// bilgileri veritabanından aldığımız için
namespacelerini ekliyoruz.

Daha sonra da adını istediğimiz şekilde koyduğumuz sayfanın page_load kısmına aşağıdaki kodları ekliyoruz. Ben örnek olarak sayfanın adını rss.aspx olarak kullandım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Haziran Pazartesi 2008 35 24893 4,3
Asp.net'te Türkçe Karakter Sorunu Düzeltme
Asp.net ile hazırladığımız web projelerinde genellikle Türkçe karakter sorunu ile karşılaşılır. Sitemizde kullandığımız Türkçe karakterler hostta bozuk çıkar. Bunu önlemenin yolu web.config dosyamızda bu sorunu belirtmemizdir. Çözüm ise; system.web tagları arasına aşağıdaki kodları eklemek. Böylece sitemizde kullandığımız karakterler artık düzgün çıkacaktır.

Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Haziran Pazar 2008 24 48477 5,0
Access ile Asp.net'te Üyelik Sistemi
Asp.net ile hazırlamış olduğumuz sitelerimizde kullanabileceğimiz üyelik sisteminin access veritabanı kullanılarak hazırlanmış versiyonu. Bunu daha önce sql server ile kullanıyorduk. Ancak sql server kullanınca hem boyutu büyük oluyor hem de her yerde sql server desteği olmuyordu. Bunu düşünen Microsoft bu sistemi access veritabanı ile hazırlamış.
Peki bunu projemizde nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Haziran Pazar 2008 86 48802 3,6
Asp.net ve Javascript ile Slayt
Bu makalemde asp.net ve javascript kullanarak bir resim slaytı oluşturmayı anlatacağım. Bu örneği kendi sitemde de `galerim` bölümünde kullanmıştım. Öncelikle neleri kullanacağımızı anlatayım. Elimizde fotoğrafların adreslerini tutan bir veritabanı var. Bu veritabanının nasıl oluşturulacağını diğer makalemde anlatmıştım. Buradan o makaleye ulaşabilirsiniz.
Kullanacağımız javascript fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Bu fonksiyonları html buton veya istediğiniz herhangi bir kontrolün onclick eventında kullanacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Haziran Perşembe 2008 0 19791 3,6
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009