mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Linq in Action (E-Book)
Linq in Action (E-Book)Son zamanlarda linq konusu üzerine epey zaman ayırmıştım. Ancak henüz uygulama yapma fırsatı yada uygulama alanı bulamadım. Ancak şu sıralar geliştirdiğim ajax uygulamalarında linq teknolojisini de kullanmayı düşünüyorum. Bunun için linq ile neler yapılabileceği üzerine araştırmalarım ve çalışmalarım devam ediyor. Bu araştırmalar sırasında internette linq ile ilgili güzel bir kaynak daha buldum. Bu kaynağı hemen sizlerle paylaşıyorum. Oldukça güzel bir kaynak. Linq ile ilgilenmeseniz bile arşiviniz için sahip olmalısınız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 0 14323 3,0
C Sharp'ta Erişim Belirleyiciler
C sharp ile yaptığımız kodlamalarda değişkenlerimizi erişim yönünden farklı şekillerde tanımlayabiliriz. Bunlar; private, public , protected ve internal deyimleridir. Bu türde tanımladığımız değişkenler tanımlandıkları sınıflarda kullanılabilirler. Ancak bu erişim belirleyiciler bu class'lardan türemiş class'larda devreye girerler. Bunları bastice şöyle açıklayabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 0 18207 0,0
Linq Unleashed for C# (E-Book)
Linq Unleashed for C# (E-Book)Linq konusu üzerine çalışmalarım ve araştırmalarım devam ediyor. Daha önce e-booklar ve örnekler vermiştim. Kendimi daha iyi geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Bu kaynakta bunlardan birisi. İlk bakışta önceki kaynaklardan biraz daha farklı olduğunu, daha derinlemesine bir anlatımının olduğunu gördüm. Linq, Linq to Sql, Linq to Xml konularını ayrıntılı bir biçimde ele alıyor. Bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazar 2008 0 14996 1,0
Asp.net'te Data ile Yüklenen Dropdownlistin İlk Elemanını Değiştirme
Bu yazımda dropdownlist, combobox gibi kontrolleri data ile yüklediğimizde ilk elemanlarının değerlerini ve text değerlerini nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Bu tür olaylarda data yüklediğimiz kontrollerin ilk elemanı hep ilk sırada gelen data olur. Bunun böyle olması yaptığımız uygulama için sorun yaratabilir veya göze hoş gelmez. Bunu önlemek ve bu kontrolleri data ile yüklediğimizde ilk değerlerini değiştirmek için şöyle bir kod yazabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Eylül Perşembe 2008 3 24031 4,7
Linq ile Dizindeki Dosyaları Gösterme
Linq konusu üzerine çalışmaya, yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum ve öğrendiğim faydalı bilgileri buradan sizlerle paylaşıyorum. Bu yazımda daha önce bu yazımda bahsettiğim dizindeki dosyalara ulaşma örneğini bu sefer linq yöntemini kullanarak nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Linq konusu üzerinde daha önce yaptığımız bazı örnekleri göstermiştim. Artık daha farklı kullanış yöntemlerini sizlerle paylaşıyorum. Bu paylaşım da bunlardan ilki.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Eylül Salı 2008 3 14949 4,0
Linq to Xml (Linq Konusuna Devam)
Son günlerde üzerinde çalıştığım Linq ile şimdi de xml belgeleri nasıl kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Linq to xml ile xml belgeleri sorgulayıp bu belgelerden alınan verileri kullanacağız. Bu yolla yine birçok işi rahatlıkla çözeceğiz. Linq to xml için Framework 3.5 kullanıyoruz. Kodlama yapacağımız sayfaya System.Xml.Linq kütüphanesini eklememiz gerekir.
Yapacağımız örneğe ve kodlara bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Eylül Pazartesi 2008 6 21750 5,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009