mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio'da Daha İyi Kodlama için Temalar
Bu yazımda Visual Studio ile kodlama yaparken kullanabileceğimiz renk düzenlerinden bahsedeceğim. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu rahat kodlama yapmak için arka planın koyu renk olması gerektiği ve kodlarımızda ki değişkenler kontrol adları gibi özelliklerin de birbirinden ayırt edebilecek kadar farklı renklerde olması gerektiğini farkettim. Bunun için bulduğum 3 adet (siyah ağırlıklı) visual studio temalarını sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin tasarımını değiştirmiş bulunmaktayım. Uzun süre tasarımı değiştirmemiştim. Bu nedenle tasarım üzerinde değişiklikler yaptım. Öncelikle javascript kütüphanesi olan jquery'i kullanmaya başladım. Tasarım olarakta tamamen yeniden kodladım. Ancak sitemin sol (içerik) tarafını değiştirmedim. Sağ tarafı ise yeniden düzenledim. Bu değişiklikler zaman içinde devam edecektir. Umarım yeni tasarım sitemi ziyaret edenlerin hoşuna gider ve daha faydalı paylaşımlara devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Kasım Pazar 2008 5 11543 3,0
Cache Coherence Kavramı
Bu yazımda okulda görmüş olduğum bilgisayar mimarisi dersinde ödev olarak verilen Cache Coherence kavramından bahsedeceğim. İnternette ve kitaplarda yaptığım araştırmalar sonucu genel bir sonuç çıkardım ve aşağıdaki gibi ele aldım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Kasım Salı 2008 2 18740 0,0
10 Kasım - Ata'mızı Anıyoruz
10 Kasım - Ata'mızı AnıyoruzBundan tam 70 yıl önce saat dokuzu beş geçe büyük önderimizi sonsuzluğa uğurladık. Büyük önderimizi saygıyla, özlemle anıyoruz.

Sonsuza dek Ata'mızı unutmayacağız....

Bu anlamlı günde Ata'mızın yazdığı anlamlı bir şiiri de sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 2 11856 3,0
LISCH ve EISCH Algoritmaları
Bu yazımda okulda görmüş olduğum dosya organizasyonu dersinde ödev verilen LISCH (Last Insertion Standart Colesced Hashing) ve EISCH (Early Insertion Standart Colesced Hashing) algoritmalarını C Sharp ile windows formunda hazırladım. Programda maksimum 900 adet rastgele değerler üretiliyor ve üretilen bu değerleri LISCH ve EISCH algoritmasına göre sıralıyoruz. Ödev olarak hazırladığım bu projeyi sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Kasım Cuma 2008 6 18638 4,5
İnternet Hastalıkları
Kabul edin, bağımlısınız. Hepimiz bağımlıyız. Oyun oynamaya, internet başında sabahlamaya, blog yazmaya, YouTube arşınlamaya bağımlıyız. Meğer bu rahatsızlıklarımız artık literatüre de geçmiş, isimleri falan olan sorunlarmış.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ekim Perşembe 2008 0 11363 0,0
Önceki 1 2 3 ... 15 16 17 18 19 ... 21 22 23 Sonraki
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009