mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Temel Ağ Kavramları
Ağ (network) kavramı, var olan kaynakların kullanıcılar tarafından beraber kullanılması, bilgiye ortak ulaşmaları ve buna bağlı olarak da maliyet ve zaman tasarrufu sağlanılması gereksiniminden ortaya çıkmıştır. Bir ağın oluşabilmesi için minimum iki makineye, bunlara takılı olarak ağ kartlarına ve de bağlantıyı sağlamak içinde kabloya ihtiyaç vardır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Ağustos Salı 2008 0 15041 0,0
Antivirüs Xp 2008 İlleti ve Çözümü
Bugün internette dolaşırken birden bire birşeyler oldu. Masaüstü resmim değişti ve bu resimde bilgisayarımın tehlikede olduğu, Antivirüs Xp 2008 programını kurmam gerektiğini söyleyerek kısa süre sonra bu programın kurulma aşaması geldi. Kurulma aşamasında kurulumdan çıkmak için bir tuş falan yok. Tabi olmaz çünkü bu program bir virüs, fake olarak böyle tasarlamışlar. Uzun süre uğraştım. Bilgisayarım dondu, bilgisayarımı yeniden başlattım ancak sürekli kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Hemen çözümünü araştırmak için bilgisayarımı güvenli modda açtım ve internette bu konuyla ilgili araştırma yaptım ve önüme tonlarca sonuç çıktı. Hemen bilgisayarımdan bu illeti yok etmenin yollarını denemeye başladım.

Peki nasıl ?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 3 11349 0,0
Facebook Profil Rozeti
Facebook profilim Facebook'u Türkçe yaptıktan sonra başka birşey ilgimi çekti. Facebook profiliniz hakkında özet bilgiler bulunduran ve web sitelerinizde kullanabilceğiniz Facebook profil rozeti uygulamasını sizlerle paylaşmak istedim. Facebook'ta hesabınız varsa buradaki adresten profil rozetinizi istediğiniz şekilde oluşturup html kodunu alıp sitenizde veya bloglarınızda kullanabilirsiniz. Böylece sitenizi takip edenler ile facebook'ta da arkadaş olabilirsiniz. Benim rozetimi buradan görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 14037 3,0
Facebook Türkçe Oldu
Türkiye'den birçok üyesi olan ancak Türkçe dil seçeneği olmayan Facebook'a bugün itibariyle Türkçe dil seçeneği eklendi ve artık Facebook'u Türkçe kullanabiliriz. Bunun için hesabımızla giriş yapmalı ve sırasıyla Account - Language bölümünden Türkçe'yi seçip Facebook'u Türkçe olarak kullanmaya başlayabiliriz. Böylece yapılması gereken yapıldı. Darısı youtube'un başına...
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 11839 0,0
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
ADSL Nedir?
Türkçe açılımı asimetrik sayısal abone hattı'dır. Mevcut bakır kablo altyapısı üzerinden özellikle ev ve küçük ölçekli işletmelerin multimedya ve yüksek hızlı veri haberleşmesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen ADSL, veri taşıma band genişliği asimetrik olan bir modem teknolojisidir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 12671 4,0
OSI Katmanları
OSI (Open Systems Interconnection - OSI ) referans modeli ISO tarafından 1984 yılında ortaya çıkarılmıştır. Türkçe açılımı; Açık Sistem Bağlantıları'dır. 7 katmandan oluşur.

OSI Katmanları
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 24533 5,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009