mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Staj Hareketliliği
Staj HareketliliğiMart ayı ile beraber yeni bir staj başvuru dönemi ve staj hareketliliği başladı. Bu aralar yaz stajını yapacağım yer için araştırmalar ve başvurularım başladı. Başvuruları arkadaşlarım ile beraber öncelikle kabul etme ihtimali çok düşük olan büyük şirketlere (Aselsan, Siemens ...) yaptık. Bu şirketlerin alma ihtimali düşük olduğu için ve stajımı yazılım üzerine yapmayı düşündüğüm için özel yazılım şirketlerine ağırlık vereceğim. Onun için önümüzdeki dönemde Mart ayı sonuna kadar özel yazılım şirketlerine başvurularım olacak ve de araştırmalarım sürecek. Bu staj ikinci stajım olacak ve son stajım olacak. Daha önce Türk Telekom'da yapmıştım. Şimdi ise stajımı bir yazılım şirketinde yapmayı planlıyorum. Benimle beraber birçok arkadaşım da benim gibi düşünüyor. Umarım hepimiz için hayırlısı olur. Uygun ve güzel yerlerde stajlarımızı yaparız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Mart Perşembe 2009 4 11483 4,5
Asp.net'te Veritabanına Kayıt Ekleme Ardından Primary Alan Değerini Alma
Bu yazımda veritabanına kayıt ekledikten hemen sonra yeni eklenen verinin primary alan değerini almayı göstereceğim. Bu olayı hem Ms Sql hem de Mysql veritabanları için göstereceğim. Bu şekilde bir kullanım ile fazla kod yazmaktan ve fazla işlem yapmaktan kurtularak, performans kazancı sağlayacağız. Kendi bloğumda yaptığım sorgulamalarda bu türlü bir işlem için ekstra kod yazdığımı ve sorgulama yağtığımı farkettim. Bu çözüm ile de fazla kodlardan ve sorgulamalardan kurtuluyorum. Böylece daha performanslı bir işlem yapmış olacağız. Şimdi bu durumu hem Ms Sql hem de Mysql ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Mart Cumartesi 2009 10 23550 5,0
Bloğum Dmoz'a Eklendi
Bloğum Dmoz'a EklendiBugün itibariyle bloğumun Dmoz'da kayıtlı olduğunu öğrendim. Dmoz, "Açık Dizin Projesi" adı altında geliştirilen ve internet ortamında bulunan sitelerin seçilmiş olanlarının bilgilerini barındıran bir projedir. Dmoz'un önemi ise arama motorlarının ve diğer web site araçlarının başvurduğu kaynaklardan biri olmasıdır. Bu nedenle bir web sitesinin değerlerinin yükselmesi ve daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmesi için bu gibi projelerde yer alması gerekir. Bloğumun da Dmoz'a kayıtlı olması da beni oldukça memnun etti. Umarım hem benim için hem de ziyaret edenler - edecekler için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mart Cuma 2009 4 12260 3,9
Yoğunluk, Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğun olmam nedeniyle bloğuma eskisi gibi zaman ayıramıyorum. Bugün de sitemi açtığımda hata meydana geldiğini ve bunun sadece benim için değil gün içinde birçok kez oluştuğunu gördüm. Öncelikle değerlendirmem bloğuma yapılan saldırılar sonucu açık bulunduğu ve bu açığın değerlendirildiği yönünde oldu. Ancak daha sonra gördümki hatanın sebebi daha önce yapmış olduğum bir uygulamadan kaynaklanmaktaymış. Text belgesinde yaptığım işlemler sonucu belge 80 mb olmuş ve artık yeni işlemlere cevap veremez hale gelmiş. Bu nedenle de bugün siteme girenler hata sayfası ile karşılaştı. Hemen uygulamayı sorunsuzca hazırlayana dek iptal ettim. Bunun için tüm ziyaretçilerden özür diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Veritabanı İşlemlerinde Etkin Kodlama Yöntemi
Bu yazımda hazırladığımız projelerde veritabanı işlemleri için yapacağımız kodlamaları daha az ve daha etkin biçimde nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Yazılım Mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım. Bu yüzden yaptığım kodlamaları en iyi biçimde optimize etmem gerekiyor. Bunların başında da veritabanı işlemleri için yazmış olduğum kodlar geliyor. Bunun için basit bir yöntem oluşturdum ve sizlerle paylaşacağım. Tabi ne kadar iyi ne kadar kullanışlı bilinmez ama daha önce yaptığım kodlamalara göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Engelleri Aşarak Geliyoruz...
Galatasaray - Engelleri Aşarak Geliyoruz...Türkiye'nin ilkleri yaşatan, Avrupa'daki en başarılı takımı olan Galatasaray'ımız ilkleri yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. Çok zor bir maç sonrasında Bordeaux takımını yenerek kupadan elemeyi, bir üst tura yükselmeyi başardı. Böylece yeni sistemde gruptan çıkan ve tur atlayan ilk Türk takımı oldu. Birçok ilklerin sahibi olan takımımız yine ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Sıradaki rakip Hamburg, hedef Saraçoğlu... Emin adımlarla 2000'de olduğu gibi yolumuza devam ediyoruz. Umarım yine bir ilki yaşar, Saraçoğlu'nda bir Türk takımı final oynar ve kupayı kaldırır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Şubat Perşembe 2009 2 11410 4,0
Önceki 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 ... 17 18 19 Sonraki
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009