mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Tab Şeklinde Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım tab menü uygulamasını inceleyeceğiz. Birçok sitede kullanılan bir yapı. Son dönemde de okulda yaptığım bir projede ve de MVC ile hazırladığım yeni bloğumun yönetim panelinde kullandığım bir menü sistemi. Özellikle alışveriş sitelerinde ve çok kategorili sistemlerde tercih edilen bir menü sistemi. Basit olarak bir örnek hazırladım. Özellikle son dönemde tercih ettiğim saydamlığı bu örnekte de kullandım. Şimdi örneğimizin kodlarına ve nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 7 36993 3,1
Jquery ile Dropdownlist Üzerinde Ekleme ve Eleman Aktifleştirme İşlemi
Bu yazımda Jquery ile dropdownlist üzerinde ekleme, istediğimiz seçeneği aktifleştirme işlemlerini göstereceğim. Son dönemde okulda yaptığımız bazı projelerde ihtiyaç üzerine böyle bir işleme ihtiyaç duydum ve bu ihtiyacı Jquery ile basitçe çözdüm. Jquery ile yaparak server tarafında da işlem yapmaktan kurtuldum. Daha önce buradaki yazımda server tarafında yapılacak işlemler ile dropdownlist kontrolünün ilk elemanını değiştirmeyi göstermiştim. Jquery ile bu işlemi yaparak server taraflı işlemlerin birkaçından kurtulup sistemizi daha performanslı hale getirmiş oluyoruz. Ayrıca yine Jquery ile istediğimiz bir elemanı dropdownlistte aktif hale getirebiliyoruz. Bu da oldukça güzel bir yöntem. Şimdi bu işlemleri daha iyi anlamak için hazırladığım bir örneği inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Mayıs Cumartesi 2009 1 25532 3,7
Jquery ile Treeview Uygulamam
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasının son halini sizlerle paylaşacağım. Bundan önce hazırladığım treeview uygulamasının css ve jquery kodları bakımından eksiklikleri ve hataları vardı. Bu hataları ve eksiklikleri giderdiğimi düşünüyorum. Ayrıca uygulamanın html yapısında da değişiklikler yaptım. Geldiğim aşamada uygulamanın projelerde çok rahat kullanılacağını düşünüyorum. Tasarım bakımından eksiklikleri yine olabilir. Ancak son hali ile oldukça güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu uygulamayı ve nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Sınırsız Treeview Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasını nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. (Buradan görebilirsiniz.) Öncelikle uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum ve ilk kez böyle bir uygulama yapıyorum. Bu nedenle eksiklikler ve hatalar olabilir. Ancak css ile düzenlemeler dışında hazırladığım uygulamada pek sorun yok gibi. Sonsuz ağaç ve alt ağaç yapısı oluşturabiliyoruz. Ancak belirttiğim gibi css düzeni ilgili birkaç sorun var. Onları da tamamladıktan sonra projelerde kulanılmaya hazır oldukça güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Yatay Accordion Uygulaması
Bu yazımda Jquery ile yatay accordion uygulamasını ve nasıl yaptığımı açıklamaya çalışacağım. Daha önce dikey olarak kullandığımız accordion uygulamasını bu sefer yatay olarak yapacağız. Bu uygulamayı da birçok amaç için kullanabiliriz. (Manşet alanı, menü alanı gibi.) Bu uygulamayı hazırlarken Jquery içinde yer alan efekt fonksiyonlarından olan show - hide ve animate fonksiyonlarını kullandım ve iki farklı örnek hazırladım. Çünkü bu fonksiyonların görselliği arasında az da olsa fark var. Ayrıca bu uygulamada tasarım ve efektlerde kullandığımız değerler yani css ile belirlemiş olduğum özellikler önemli. Bu bakımdan böyle bir uygulamada css kodlarımızı da göz önüne almalıyız. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Kayan (Floating) Alan Yapımı
Bu yazımda jquery ile kayan (floating) alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Birçok haber sitesi ve blog da gördüğüm bu uygulamayı jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Aslında css yardımı ile sayfanın bir yerinde sabit duran bir alanı yapabiliriz. Ancak css ile yaptığımız bu alan her zaman sabit olarak durmaktadır. Javascript yardımı ile yapacağımız uygulama da ise sayfanın scroll olması durumunda belli bir yerde olması gereken alanımız slayt şeklinde hareket ederek yerine geliyor. Böylece css ile yaptığımız uygulamaya göre daha görsel bir alan elde ediyoruz. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009