mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin sağ bölümünü yeniden tasarlamış bulunmaktayım. Hem kendi yaptığım uygulamaları tanıtmak hem çok sık kullandığım ve yazılar hazırladığım Jquery'i kendi sitemde kullanmış olmak hem de karışık olan bu bölümü daha sade daha kullanışlı bir alan yapmak için yeniden tasarladım. En son yaptığım uygulamalardan olan tab uygulamasını kullandım ve sağ tarafta yer alan bölümleri tab'lara ayırdım. Umarım bu değişiklik faydalı, güzel ve ziyaretçiler için kullanışlı, anlaşılır olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Oylama (Rating) Bölümü Hazır
Oylama (Rating) Bölümü Hazır

Bugün itibariyle hazırlamış olduğum uygulama sayesinde ziyaretçiler sitemdeki yazıları değerlendirebilecekler. Daha önce hazırlamış olduğum oylama (rating) uygulamasını kendi bloğum için hazırladım ve kullanıma sundum. Umarım güzel bir uygulama olmuştur. Kullanıcılar yazılarım hakkında görüşlerini yorum yaparak veya bu uygulama ile puanlandırarak belirtebilecekler. Böylece yazılarımın kullanıcılar tarafından gördüğü ilgiyi, beğeniyi daha iyi takip edebileceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ocak Perşembe 2009 12 13643 4,5
ajax.mehmetduran.com Yayında!
ajax.mehmetduran.com Yayında!

Daha önce hazırlamış olduğum Ajax Uygulamalar bölümünü kendi hostuma ajax.mehmetduran.com adresine taşımış bulunuyorum. Bunda sonra bu bölümü daha etkin bir biçmde kullanmayı ve sizlere farklı uygulamalar sunmayı düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery'nin 1.3 Versiyonu Yayınlandı
Jquery 1.3 Versiyonu YayınlandıBugün Jquery'nin yeni versiyonu olan 1.3 versiyonu yayınlanmış durumda. Jquery sitesine baktığımda yeni versiyonun yayınladığını gördüm. Bu versiyonun tam olarak Jquery'nin 3. yılı sonunda duyurulduğunu belirtmek isterim. Yeni versiyon Jquery kütüphanesini indirmek için buraya gözatabilirsiniz. Bu versiyon ile gelen yenilikleri, değişimleri detaylı bir incelemeden sonra yazımın devamında bulabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Ocak Çarşamba 2009 2 11433 0,0
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker - Örnek Uygulama
Bu yazımda daha önce jquery ve ajax ile hazırlamış olduğum ve sitemde duyurmuş olduğum datetimepicker uygulamasını sizlerle paylaşıyorum. Aslında bu uygulamayı daha fonksiyonel hale getirip paylaşmayı düşünüyordum. Ancak pek zaman ayıramadım. Bu haliyle de çok rahatlıkla kullanabileceğimiz bir çalışma oldu. Daha önce belirttiğim gibi bu uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum. Takvim uygulamasında takvimi tamamen kendi hesaplamalarımla oluşturuyorum. Ayrıca takvimde istediğimiz kadar gezinme yapabiliyoruz ve istediğimiz herhangi bir tarihi seçebiliyoruz. Jquery ve ajax ile oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile MySql Veritabanının Yedeğini (Dump) Alma
Bu yazımda Mysql veritabanının yedeğini (dump) almayı göstermeye çalışacağım. Sınav dönemi pek bloğumla ilgilenemiyorum ancak sınavlara çalışma zamanı dışında aklımda olan uygulamaları tamamlamaya çalışıyorum. Bunlardan en önem verdiğim uygulama ise Asp.net ile MySql veritabanının yedeğini almaktı. Bunu da az bir uğraş sonucu başardım. Bunu yapmaktaki amacım ise; tamamen kendi yapımım olan bloğumun yönetim panelini de en iyi seviyeye getirmek. Bu bakımdan önemli eksikliklerden olan veritabanı yedek alma olayını sitemin yönetim panelinden yapabileceğim. Böylece her defasında hostumun sağlamış olduğu phpmyadmin uygulamasına bağlanmama gerek kalmayacak. Şimdi bu uygulama yapmak için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Ocak Pazar 2009 4 15031 4,0
Önceki 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 ... 17 18 19 Sonraki
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009