mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!

Bu yazımda Türkiye'de hosting hizmeti veren başarılı bir Türk firmasını sizlere tanıtacağım. Sunduğu imkanlar, teknik destek ve ekibi ile maliyet bakımından oldukça tercih edilir bir hosting firması.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Salı 2009 14 14863 3,0
Civilization of Ottoman ve Blogsa Ekipleri Gazi MMF'de
Civilization of Ottoman ve Blogsa Ekipleri Gazi MMF'de11 Aralık 2009 Cuma tarihinde Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen etkinlikte Civilization of Ottoman ve Blogsa ekipleri yer alacaktır. Etkinlik, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Yükseliş Salonu'nda saat 13:30'da başlayacaktır. Tamamen Türk yazılımcı arkadaşlarım tarafından geliştirilen blog ve oyun sistemlerini tanıtan güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Etkinliğe konuşmacı olarak Tayfun Akçay, Gürcan Serbest, Erdem Tüzen, Hazalcan Elersu katılacaktır.

Bu sene toplulukta aktif olarak görev almasam da arkadaşlarımın organize ettiği bu faydalı etkinliğe herkesi bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Aralık Salı 2009 0 13319 4,1
Cropper ile Ekran Görüntülerini Alma
Cropper ile Ekran Görüntülerini AlmaBu yazımda C Sharp ile Windows Form projesi olarak hazırlanmış ekran görüntüsünü alan ve resim olarak kaydeden Cropper programını sizlere tanıtacağım. Yaptığım bir çalışmada Linq to Sql diagramlarının görüntüsünü almam gerekti. Visual Studio'da böyle bir seçenek olmadığını gördüm. Print Screen olayı uğraştırıcı olduğu için kısa bir araştırma sonucu C Sharp ile hazırlanmış olan Cropper programını buldum. Oldukça güzel ve kullanışlı bir program olmuş. Program, ekran görüntüleri ister Print Screen tuşu ile ister program ekranına çift tıklama ile direk olarak kaydediyor. Ayrıca açık kaynak kodlu bir proje.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bilişim Teknolojileri Zirvesi
Bilişim Teknolojileri Zirvesiİstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından 4-5 Aralık 2009 tarihlerinde İTÜ; İşletme Fakültesi Konferans Salonu'nda (Maçka) gerçekleştirilecek olan Bilişim Teknolojileri Zirvesi (BTZ) kapsamında paneller, workshoplar ve Bilişim Teknolojileri Alanı yer alacak. Organizasyonda RFID sistemiyle takip edilecek olan katılımcılardan 8 oturumun 5'ine katılanlara "BTZ E-Sertifika" da veriliyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Kasım Cuma 2009 0 11629 4,0
Asp.net MVC Areas (Tek Proje Kullanarak)
Bu yazımda tek proje kullanarak MVC Areas yapısını oluşturmayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda birden fazla proje kullanarak MVC Areas yapısını oluşturmayı ve kullanmayı göstermiştim. Şimdi de tek proje üzerinde Areas yapısını oluşturma ve kullanmayı göreceğiz. Bu yapı ile hazırlayacağımız projeleri bölümlendirip, daha kolay daha organize daha kolay yönetilebilir ve geliştirilebilir bir yapı oluşturmuş oluyoruz. Ayrıca MVC ile gelen standart yapı dışına çıkıp (Views, Controller klasörlerinin olmaması), istediğimiz dizin yapısı ile MVC projeleri oluşturabiliriz. Bu şekilde çok esnek, çok kolay yönetilebilir, açık bir proje oluşturup, geliştirebiliriz. Şimdi bu Areas yapısını tek proje ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asus PDA P565
Asus PDA P565Bugün itibariyle bir PDA kullanıcısı oldum ve Asus P565 modelini aldım. Uzun süre böyle bir PDA almayı ve mobil uygulamalar üzerine daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyordum. Uzun araştırmalar sonucu bu modeli almaya karar verdim. Aslında günümüzde en tercih edilen iPhone değil de bu modeli tercih etmem Windows Mobile işletim sisteminden kaynaklanıyor. Bu PDA'i sadece güncel teknolojileri görüp kullanmak için değil ayrıca yazılım geliştirmek için aldım. Yazılım alt yapısı olarak .Net kullanacak olmam nedeniyle bu modeli tercih ettim. Bundan sonra bu PDA'i kullanacağım ve mobil uygulamalar geliştireceğim. Bloğumda da hazırlayacağım uygulamaları ve kodları paylaşmaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009