mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Ternary Operatör Kullanımı (koşul ? doğru : yanlış)
Bu yazımda Ternary Operatör kullanımını anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Ternary Operatörün ne olduğunu açıklayalım. Ternary Operatör tam olarak if - else oparatörleri ile yapılan işlemleri tek satırda yapmamızı sağlayan bir operatör. Kullanımı da oldukça basit. Öncelikle bool türünden koşulumuzu belirtiyoruz. Bundan sonra "?" işaretini koyuyoruz ve koşulun doğru olmasında çalışacak olan kodlarımızı yazıyoruz. Ardından ":" işareti koyuyoruz ve koşulun yanlış olmasında çalışacak kodları yazıyoruz. Kısaca (koşul ? doğru : yanlış) gibi bir ifade ile tanımlayabiliriz. Son dönemde C# ile ve Javascript ile sık sık kullanmaktayım. Programlamayla yeni ilgilenenler ve bu operatörü bilmeyenler öğrenmeli ve kullanmalı diye düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Haziran Pazartesi 2009 2 30313 4,6
Dövme Portalı : Tattoocu.com - Site Tanıtımı
Tattoocu.comBu yazımda sizlere dövme portalı olan tattoocu.com sitesini tanıtacağım. Dünyada dövme artık çok bilinen, aranan ve birçok insana göre gizemli birşey. İnsanlar özellikle internette dövme yaptıracakları yerler ve dövmeler hakkında bilgiler arıyorlar. tattoocu.com sitesinde de dövme sanatını icra edenler çalışmalarını sergiliyorlar. Ayrıca insanlar burada kendilerine dövme ve dövmeci bulabiliyorlar. Dövme yaptırmak isteyenlerin veya dövme ile ilgilenenlerin kesinlikle bakması gereken bir dövme portalı.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Haziran Cumartesi 2009 1 14630 3,6
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site Tanıtımı
Pageboss ile Sitenizin Değerlerini Öğrenin - Site TanıtımıBu yazımda sitelerimizin değerlerini öğrenebileceğimiz bir site olan "pageboss.com" sitesini sizlere tanıtacağım. Özellikle blog sahiplerinin blog değerlerini öğrenmek için kullanabilecekleri bir site. Kendi bloğumun değerlerini sıklıkla buradan kontrol ediyorum. Merak ettiğim tüm değerleri buradan rahatlıkla kısa sürede öğrenebiliyorum. Ayrıca bilgileri Ajax teknolojisi kullanarak servis etmesi ve tasarımda javascripte ağırlık verilmesi ayrıca ilgimi çeken bir nokta. Sitelerinizin önemli değerlerini pageboss.com'un sağladığı bilgi servisi ile rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Haziran Pazartesi 2009 1 11415 4,2
Stajım Microsoft Yaz Okulu'nda
Stajım Microsoft Yaz Okulu'ndaBu yaz yapmak zorunda olduğum ikinci ve son stajımı Microsoft Yaz Okulu'nda yapacağım. Yaklaşık 1500 kişinin başvurduğu Microsoft Yaz Okulu'na bölümümüzden ben dahil 3 kişi katılacağız. Ben, Hasan Alper Öcalan ve Sinan Özkan bölümümüz adına katılacağız. Üçümüzde stajımızı Ankara'da yapacağız. İlk açıklamada ben İzmir'de gözüksem de daha sonra yapılan bir değişim ile stajımı diğer arkadaşlarımıla beraber Ankara'da yapacağım. İlerisi için ve hedeflerim için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım katılan herkes için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 11 12794 4,5
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 3 OlduBloğumun pagerank değeri yapılan son güncelleme ile beraber 3 oldu. Daha önce 2 olan bloğumun pagerank değeri bir değer daha yükselerek 3 oldu. Benim için ve bloğum için oldukça güzel bir gelişme. Bu türlü değerlerin artması için herhangi bir çalışmam olmasa da bloğumun hem pagerank değerleri hem de alexa değerleri gün geçtikçe artıyor. Bu da beni oldukça mutlu etmekte. Son günlerde pek fazla ilgilenemesem de değerlerin yükselmesi ilerisi için beni motive ediyor. Umarım bu gelişmeler faydalı olur ve ilerde yazılarıma devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Mayıs Perşembe 2009 0 11619 5,0
Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı
Bu yazımda Visual Studio editöründe Jquery Intellisense kullanımından bahsedeceğim. Aslında bu konu yeni bir konu sayılmaz. Daha önce birçok yerde bu bilgi paylaşıldı. Henüz kullanma fırsatı buldum ve bu kolaylığı kullanmak için neler yapılması gerektiğini bir de kendi bloğumda Jquery ile ilgilenenler ve yeni ilgilenmeye başlayacaklar için paylaşıyorum. Aslında Jquery kodlama tarzını bilen ve öğrenenlerin ihtiyaç duymayabileceği bir kontrol olsa da mutlaka herkesin kullanması gereken bir araç. Çünkü Jquery kodlaması yaparken Jquery'nin içerdiği tüm özellikleri ve fonksiyonları nasıl kullanmamız gerektiğini bu araç ile rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Bunun için Jquery kodlama yapacak olan herkeste olması gereken bir araç. Şimdi bu aracı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009