mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Professional Visual Studio 2008 (E-Book)
Professional Visual Studio 2008 (E-Book)Visual Studio 2008 hakkında tüm bilgileri içeren güzel bir kaynak. Visual Studio 2008 ile kullanabileceğimiz tüm eski ve yeni teknoljileri nasıl kullanacağımızı örneklendirerek anlatan bir kitap. Silverlight, Lin to Sql, Ajax gibi teknolojilerin ve yaptığımız programların, uygulamaların daha güvenli daha kullanılır olması için  neler yapacağımızı belirten güzel bir kaynak. Ayrıca arşivimizde olması gereken her an ihtiyaç duyabileceğimiz kaynaklardan biri daha.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ekim Perşembe 2008 13 23076 5,0
Visual Studio'da Kendi Code-Snippet'lerimizi Kullanma
Bu yazımda Visual Studio kullanıp yaptığımız kodlamalarda daha da hızlanmak için kullanabileceğimiz hazır kod blokları - code snippet hazırlayıp kullanmayı göstereceğim. Kendimizi kodlamalarda geliştirdikten sonra biraz daha hızlanmaya ihtiyaç duyarız. Bu hızlanmayı ise kullandığımız programlama idesi önemli derece de etkiler. Visual Studio kodlamada bizlere oldukça hız kazandırıyor. Ancak yapacağımız bazı şeylerle daha da hız kazanabiliriz. Code snippet oluştrup kullanma yöntemi de bunlardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 15807 0,0
Visual Studio 2008'de Copy Source as HTML Kullanma
Eğer programlamayla uğraşıyor ve kodlarımızı internet üzerinde paylaşıyorsak, bu kodları visual studio'daki görünümü ile web yayınlamak için bu programı kullanıyoruz. Bu programı Visual Studio 2005'te kullanmak için buradaki siteden indireceğimiz setup işimizi hallediyor. Ancak Visual Studio 2008'te kullanmak için ayarları kendimiz yapmak zorundayız. Bu ayarlar şu şekilde olmalı:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Eylül Cuma 2008 7 14771 5,0
Asp.net ile Dll Oluşturma ve Kullanma
Asp.net ile dll dosyası oluşturup, bu dll'i nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Şimdiye kadar yaptığımız bir çok projede bir çok dll dosyasını projemize ekleyip kulanmışızdır. Dll'in amacı yazdığımız kodların herkes tarafından bilinmesini ve görülmesini engellemek. Bu amaçla bu olayı genelde ticaret ile uğraşan yazılımcılar tercih ediyor. Peki biz kendi dll dosyamızı oluşturup, projemizde nasıl kullanacağız?

Öncelikle dll dosyamızı oluşturmak için Visual Studio ile şu yolu izlemeli ve projemizi oluşturmalıyız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 13 36000 4,7
Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma
Son günlerde google`ın web ile ilgili kaynaklarını gezerken ilginç bir program gibi birşey buldum. Aslında program denemez ama çok güzel birşey. Bu program ile iis ve visual studio olmayan bir bilgisayarda asp.net projesini çalıştırabiliyoruz. Duyunca hemen denedim ve gayet hoşuma gitti. Ayrıca visual studio kadar yavaşta değil. Visaul studio`nun uzunca sürede açtığı siteyi çok kısa sürede açabiliyor.
Şimdi ise nasıl kullanıldığını anlatayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cuma 2008 15 33156 4,7
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009