mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Visual Studio'da Class Diagramı Oluşturma
Bu yazımda Visual Studio'da hazırlamış olduğumuz class'ların diagramlarını oluşturmayı göreceğiz. Oluşturacağımız diagramları UML class diagramı olarak raporlarımızda kullanabilir veya kodlarımızın tanıtımında kullanabiliriz. Ayrıca Visual Studio diagramları istediğimiz formatta resim olarak kaydetmemizi de sağlıyor. geçtiğimiz dönemde hazırlamış olduğum projelerde bu türlü kullanıma ihtiyaç duymam ve Visual Studio'nun sağladığı bu kolaylığı ve faydayı sizlerle paylaşmak istedim. Yazılım ile ilgilinen herkes özellikle visual studio kullanıyorsa bu özelliği mutlaka kullanacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Generic Handler ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda Generic Handler ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımızı anlatmaya çalışacağım. Daha önce Asp.net ile Ajax işlemleri için birkaç farklı yöntem göstermiştim. Şimdi ise Generic Handler (.ashx) ile Ajax işlemleri gerçekleştireceğiz. Generic Handler, IHttpHandler sınıfını miras alan ve genelde HTTP üzerinden işlem yapan bir sınıf olarak açıklayabiliriz. Ajax işlemleri için bu sınıfı kullanacağız. Ancak diğer yöntemlere göre burada farklı bir durum var. Generic Handler ile Ajax işlemlerinde veri tipi yok. Diğer yöntemlerde veri tipi json idi. Şimdi Generic Handler ile Ajax işlemi için yapacağımız kodlamalara kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Visual Studio 2005 - 2008 Klavye Tuş Bilgileri
Bu yazımda Visual Studio 2005 ve Visual Studio 2008'de klavye tuşlarının ne anlama geldiğini gösteren pdf formatında dosyaları sizlerle paylaşacağım. Daha önce bulduğum ve oldukça faydası olan olan bu kaynakları sizlerle de paylaşıyorum. Visual Studio'yu daha etkin biçimde kullanmak için bu belgelerdeki bilgilerin hepsini olmasa da sık kullanıdığımız bazı özellikleri  ve klavye tuşlarını bilmeliyiz. Böylece yapacağımız işleri daha kısa sürede daha hızlı biçimde yapmış olacağız ve performans kazancı elde edeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Şubat Cumartesi 2009 0 14222 4,9
Oracle Data Provider for .Net (E-Book)
Oracle Data Provider for .Net (E-Book)Okulda almış olduğum Veritabanı Uygulamaları dersinde görmüş olduğumuz Oracle veritabanı ve Visual Studio'da kullanımı hakkında güzel bir kaynak. Derste Oracle veritabanı görüyoruz ve ben .Net ile Oracle kullanımı üzerine gitmeyi düşünüyorum. En azından Visual Studio ve C Sharp ile Oracle kullanımını öğrenmek istiyorum. Bu yüzden çalışmalara başladım. Bu kaynağı da internetten buldum ve buradan paylaşıyorum. İlgilenenler için faydalı olacağını düşünüyorum. Programlama dili olarak Visual Basic kullanılmış ancak C Sharp bilen herkes rahatlıkla kulanımını anlayacaktır. Zira kaynak daha çok Visual Studio ve .Net ile beraber nasıl kullanabileceğimizi anlatmış. Önümüzdeki günlerde Oracle kullanımı ve Oracle ile hazırlayacağım uygulamaları buradan takip edebilirisiniz. Bunların yanında faydalı ders notlarını da buradan paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 6 15288 5,0
Visual Studio'da Daha İyi Kodlama için Temalar
Bu yazımda Visual Studio ile kodlama yaparken kullanabileceğimiz renk düzenlerinden bahsedeceğim. Öncelikle yaptığım araştırmalar sonucu rahat kodlama yapmak için arka planın koyu renk olması gerektiği ve kodlarımızda ki değişkenler kontrol adları gibi özelliklerin de birbirinden ayırt edebilecek kadar farklı renklerde olması gerektiğini farkettim. Bunun için bulduğum 3 adet (siyah ağırlıklı) visual studio temalarını sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Learning Asp.net 3.5 (E-Book)
Learning Asp.net 3.5 (E-Book)Son günlerde gezdiğim sitelerde birçok kez karşılaştığım bu kaynağı sizlerle paylaşıyorum. En güncel kaynaklardan biri ve Asp.net'i her yönü ile ele almış ve tüm detayları güzel bir şekilde anlatan bir kaynak. Güncel olması da ayrı bir avantajı. Örnekler Visual Studio 2008 ile anlatılmış. Asp.net 3.5, Ajax, Linq ve .net ile site hazırlama konularını çok detaylı biçimde anlatan güzel ve güncel bir kaynak. Birçok yabancı blogda ve sitede karşılaştım. Bu yüzden bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum. Ayrıca arşivimizi genişletmek için sahip olacağımız en iyi kaynaklardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Kasım Cuma 2008 20 24580 3,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009