mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve MySql ile Üyelik (MemberShip) Sistemini Kullanma
Bu yazımda daha önce yapmak istediğim ancak zaman ayıramadığım MySql üyelik sistemini nasıl kullanabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce üyelik sistemini Access ve Sql Server veritabanları ile kullanmıştım. Ancak daha ağırlık verdiğim MySql ile de kullanmayı düşünüyordum. Bu konuya ancak bakma fırsatı buldum ve sorunsuzca çalışan bir örnek yapmayı başardım. Asp.net'in sağladığı hazır Login kontrolleri ile çalışan örnek bir uygulama hazırladım. Bunun için yapmamız gereken bir takım işlemler var. Bu işlemlerin neler olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Şubat Çarşamba 2009 7 23215 3,8
Asp.net ile Dosyaları Okuma ve İçeriğini Değiştirme
Bu yazımda sitemizde yer alan dosyaları (sayfalar, kod sayfaları vb.) okuyup içeriğini bir textbox'a alıp textbox üzerinde değiştirdikten sonra tekrar kaydetme uygulamasını yapacağız. Bu uygulamayı yapacağımız web projelerinde yönetim bölümü için düşünebiliriz. Kendi sitemin yönetim bölümünü düşünerek hazırladım. Son günlerde de Jquery ağırlıklı yazılar yazıyordum. Ancak Asp.net ile ilgili yazılara ve uygulamalara da yer vermek istiyorum. Bunun için bu uygulamayı sizlerle paylaşıyorum. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Ocak Cumartesi 2009 12 26307 4,6
Veritabanı İlişkisi ile Accordion Menü Oluşturma
Bu yazımda accordion uygulamasını veritabanımızda tutmuş olduğumuz iki tablo ile oluşturmayı bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Sitemde daha önce yazmış olduğum yazılarda accordion uygulamasını anlatmış ancak veritabanı ile menü gibi bir uygulama yapmamıştım. Arkadaşlardan gelen istek üzerine böyle bir örneği hazırlayarak sizlerle paylaşıyorum. Daha önce okulda yapmış olduğum bir projede de böyle bir uygulama yapmıştım. Buna benzer bir örneği hazırlayarak sizlerle paylaşıyorum. Umarım faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ocak Cumartesi 2009 69 43956 3,9
Asp.net ile MySql Veritabanının Yedeğini (Dump) Alma
Bu yazımda Mysql veritabanının yedeğini (dump) almayı göstermeye çalışacağım. Sınav dönemi pek bloğumla ilgilenemiyorum ancak sınavlara çalışma zamanı dışında aklımda olan uygulamaları tamamlamaya çalışıyorum. Bunlardan en önem verdiğim uygulama ise Asp.net ile MySql veritabanının yedeğini almaktı. Bunu da az bir uğraş sonucu başardım. Bunu yapmaktaki amacım ise; tamamen kendi yapımım olan bloğumun yönetim panelini de en iyi seviyeye getirmek. Bu bakımdan önemli eksikliklerden olan veritabanı yedek alma olayını sitemin yönetim panelinden yapabileceğim. Böylece her defasında hostumun sağlamış olduğu phpmyadmin uygulamasına bağlanmama gerek kalmayacak. Şimdi bu uygulama yapmak için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Ocak Pazar 2009 4 14929 4,0
Asp.net ile Arşiv Bölümü Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırladığımız projelerde kullanabileceğimiz arşiv bölümünü nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle anlatacağım arşivleme uygulaması kendi sitemde kullandığım arşiv bölümüne benzemektedir. Aylara göre eklediğim verilerin sayısını gösteriyorum ve bunlardan birini seçtiğimizde seçtiğimiz tarihe ait verileri görebiliyoruz. Bu yazımı da tamamen bu örnek üzerine hazırladım. Öncelikle hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamanın mantığına ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile AutoComplete Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax ile AutoComplete örneğimden ve nasıl yaptığımdan bahsedeceğim. Birçok ajax uygulamalarında gördüğümüz temel uygulamalardan birisi. Ben de Jquery ve Ajax ile yaptığım örneklere bu örneği de katarak örneklerimi artırıyorum. Bu uygulamayı yapmak için de daha önce de olduğu gibi User Control'den faydalandım. Ayrıca bu uygulamayı yapmak için ajax işlemlerini gerçekleştirecek olan server taraflı kodları Web Service ile hazırladım. Böylece daha önce yazmış olduğum yazıları da örneklendirmeye devam ediyorum. Şimdi bu uygulamayı nasıl yaptığımıza ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Önceki 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 ... 21 22 23 Sonraki
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009