mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Access`i Mysql`e Çevirme (MdbToMySql)
Web programcılığına yeni başlayanlar genelde veritabanı olarak access`i kullanır daha sonra daha gelişmiş veritabanı sistemlerini kullanmayı tercih ederler. Tabi bu sırada access ile yapılmış bir uygulama varsa bunu geçtiğimiz sisteme çevirmemiz gerekir. Konunun başlığından da anlaşılacağı gibi Mysql`e geçiş yapıyorsak ve access`teki bilgilerimizi mysql`e aktarmamız gerekiyorsa bu küçük boyutlu programı (MdbToMySql) kullanabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Temmuz Perşembe 2008 2 18470 3,0
Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma
Son günlerde google`ın web ile ilgili kaynaklarını gezerken ilginç bir program gibi birşey buldum. Aslında program denemez ama çok güzel birşey. Bu program ile iis ve visual studio olmayan bir bilgisayarda asp.net projesini çalıştırabiliyoruz. Duyunca hemen denedim ve gayet hoşuma gitti. Ayrıca visual studio kadar yavaşta değil. Visaul studio`nun uzunca sürede açtığı siteyi çok kısa sürede açabiliyor.
Şimdi ise nasıl kullanıldığını anlatayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cuma 2008 15 33144 4,7
On Parmak Klavye Programı
on_parmak_programiBilgisayar kullananlar için klavyeyi hızlı kulanmak önemlidir. Hızlı kullanmak için ise on parmak bilmek yeterli olur. On parmak kullanmayı anlatan ve öğreten güzel bir program. Bu program ile on parmak yazmayı öğrenebilirsiniz.

Programı buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Temmuz Çarşamba 2008 16 38777 3,5
İnternet Explorer 6.0 ve İnternet Explorer 7.0`ı Aynı Anda Kullanma
Web ile ilgilenmeye başladıktan sonra yaptığımız uygulamarın tarayıcılar da farklı yorumlanabileceğini ve her zaman istediğimizin olmadığını görebiliriz Bunu önlemek için de web ile ilgilenenler genelde yaptıkları uygulamalarını birden fazla tarayıcı ile test ederler. Microsoft`un ürünü olan internet explerer 6.0 ve 7.0 da en çok kullanılan ancak css, javascript ve html yorumlamaların da farklar çok büyük olan tarayıcılar. Ayrıca aynı anda bunları kullanmakta imkansızdı. Ancak internet exploerer 6.0`ı ve 7.0 `ı aynı anda kullanabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Temmuz Pazartesi 2008 0 12790 0,0
Ftp Programı (Cute Ftp Professional 8.0)
Cute Ftp Professional 8.0 ile hazırlamış olduğumuz siteleri sunucuya çok rahat bir biçimde taşıyabiliyoruz. Oldukça kullanışlı ve basit bir kullanımı var. Bu programı ben de kullanıyorum ve çok memnunum. Sahip olduğumuz sitelerin ftp bilgilerini kayıt ederek istediğimiz anda sitelerimize ulaşıp dosya alışverişi sağlayabiliyoruz.

Programı buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Haziran Pazar 2008 1 11188 0,0
Flash Banner Reklam Yapma Programı
Bu program ile flash bilmenize gerek kalmadan istediğiniz boyutta istediğiniz şekilde flash banner ve reklamlar hazırlayabilirisiniz. Ayrıca boyutu  küçük, kullanışı da oldukça basit.

Buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Haziran Çarşamba 2008 19 68820 4,0
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009