mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve Veritabanı Kullanarak Slayt Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırlamış olduğum slayt uygulamasını anlatacağım ve bu çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Asp.net ve veritabanı kullanarak slayt uygulaması hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Slayt hazırlamak için daha önce sitemde de yazmış olduğum multiupload yöntemini kullanacağım. Upload ederken hem resim / fotoğrafları upload edeceğiz hem de her bir foroğraf / resim için thumbnail oluşturacağız. Slayt oluştururup slayt hakkında bilgileri ise veritabanında tutacağız. Veritabanında her slayt için bir satır kullanacağız. Slayt içinde yer alan fotoğraf / resim isimlerini bir karakter yardımı ile birleştirip string olarak tek bir alanda tutacağız. Böylece veritabanını en iyi şekilde kullanmış oluyoruz. Slaytları da kullanıcıya sunarken jquery ile lightbox fotoğraf slaytını kullandım. Her slayt fotoğraflarını grup halinde kullanıcya sunabiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
MySql'de Stored Procedure Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MySql veritabanı ile stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bir önceki yazımda MySql ile fonksyion tanımlamayı ve kullanmayı görmüştük. Şimdi ise stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bu işlem bizlere programlama tarafında daha az kodlama yapmamızı, fonksiyonel çalışmamızı sağlıyor. Ayrıca yapacağımız işlemleri birçok farklı yol ile yapma fırsatı buluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Aralık Çarşamba 2008 8 26994 3,0
MySql'de Fonksiyon Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda Mysql veritabanında fonksiyon tanımlama ve kullanmayı göreceğiz. Veritabanı ile projeler geliştirdiğimizde kesinlikle ihtiyaç duyacağımız ve kullanacağımız trigger, stored procedure, fonksiyon gibi yapılar projelerimizin daha anlaşılır daha kolay yapıda olmasını sağlıyor. Ayrıca performans kazancı sağlıyor. Bu yazımda da ilk olarak Mysql ile fonksiyon oluşturmayı ve bu fonksiyonu C Sharp ve Asp.net ile kullanmayı göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Aralık Çarşamba 2008 2 24617 4,0
Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve Yetkilendirme
Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve YetkilendirmeBu yazımda Oracle 10g'de kullanıcı oluşturmayı ve yetkilendirmeyi göreceğiz. Okulda almış olduğum veritabanı uygulamaları dersinde görmüş olduğumuz Oracle hakkında faydalı gördüğüm bu bilgileri ilgilenenler için paylaşıyorum. Bunlardan ilki de Oracle 10g'de kullanıcı oluşturma ve yetkilendirme hakkında. Oracle kullanmaya başladıktan sonra kullanıcı oluşturma ve yetkilendirmenin önemli bir nokta olduğunu kavrıyoruz. Bunun için de bu olayı bilmemiz gerekiyor. Oracle 10g'de kullanıcı oluşturmak ve yetkilendirmek için aşağıdaki adımları izlemeli ve gerçekleştirmeliyiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Pazartesi 2008 1 25190 0,0
Asp.net ve Ms Sql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda bir önceki yazımda anlattığım mysql ile dataları sayfalama işlemini Ms Sql ile nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Mysql ile sayfalama işlemi için Mysql'in komutlarından olan limit komutu ile sayfalama yapıyoruz. Ms Sql'de ise sayfalama yapmak için satır sayılarını veren fonksiyonu kullanacağız. Bu fonksiyon ile tablomuzda sanki satır numaralarını tutan bir alan oluşturuyormuşuz gibi bir sorgu kullanarak bu satır numaraları ile sayfalama işlemini yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ve Mysql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda web ortamında Mysql ile aldığımız verileri sayfalamayı anlatmaya çalışacağım. Bu yöntemi kendi sitemde kullanıyorum ve bir arkadaşın nasıl yaptığımı sorması üzerine bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Yazmayı planladığım, oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bir yöntem. Bu yöntem ile bloglarda, forum sitelerinde, haber sitelerinde gördüğümüz sayfalama işlemlerini çok rahat yapabiliriz. Sayfalama için gereken adımlara ve yapmamız gereken işlemlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Aralık Cumartesi 2008 7 21584 4,8
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009