mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve Veritabanı ile XML Oluşturma ve Xsl ile Şekillendirme
XML Oluşturma ve Xsl İle Şekillendirme - Ekran GörüntüsüAsp.net ve veritabanı ile xml oluşturup, oluşturduğumuz xml'i xsl dosyası ile nasıl şekillendirebileceğimizi göstereceğim. Yapacağım örneğin ekran görüntüsü tamamen yandaki gibi olacak. Örnekte veritabanı olarak access kullandım ve xml dosyasını kodlarla oluşturdum.

Bütün bunlar için projemizde bir tane aspx uzantılı bir sayfa, oluşturacağımız xml'e şekil vereceğimiz bir xsl dosyası ile kullanacağımız access veritabanı var.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ağustos Çarşamba 2008 9 26719 5,0
İnner Join ile Tabloları Bağlama
Veritabanı uygulamaları ile ilgili paylaşımlarıma devam ediyorum. Şimdi de inner join ile 2 tablo arasında ilişki kurma üzerine bir örnek verdim. Bu örnekte; ürünler ve kategoriler var ve biz inner join ilişkisi ile hangi ürünün hangi kategoride olduğunu belirleyeceğiz.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Ağustos Pazartesi 2008 6 66272 3,4
Left Join ile Çoklu Tablo Bağlama
Sitemi yaparken veritabanı ilişkileri hakkında bir çok şey öğrendim. Bunlardan şimdi bahsedeceğim left join ile tablolar arası ilişki kurabiliyoruz. Bu olayı bir örnekle açıklamaya çalışacağım. Vereceğim örnekte; haber ve haberin bulunduğu kategoriyi yazdıracağız. Kategoriyi bulurken bu left join ilişkisini kullanacağız.

Kodlarımıza ve veritabanımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Ağustos Pazar 2008 8 33814 4,8
MySql'de limit ve rand Kullanımı
Sitemi MySql ile yaparken mysql'de birçok şey öğrendim. Daha doğrusu bazı şeyleri biliyordum ama hiç kullanmamıştım. Sitemde kullanarak tamamen öğrenmiş oldum. Şimdilik bunlardan rand ve limit fonksiyonlarına değineceğim. Özellikle limit fonksiyonu MySql'de olan ve benim en beğendiğim ve sitemde en çok kullandığım fonksiyon. Peki bunlarla neler yapabiliriz?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Ağustos Cuma 2008 0 28587 4,2
Sql'de Datetime Alanından Yılı ve Ayı Belirleme Fonksiyonu
Veritabanında tuttuğumuz verilerin hangi tarihte eklendiğini hangi tarihte oluşturulduğunu tutuyorsak ve daha sonra bu tarihlere göre işlem yapacaksak sql'de kullancağımız bazı fonksiyonlar var. Öncelikle tarih bilgilerini veritabanında datetime veya date olarak tutarız. Bu verileri ise daha sonra yapacağımız uygulamalarda kullanırız.(arşiv tutma gibi...) Mesela biz belli bir tarihte eklenen verileri almak istiyorsak aşağıdaki gibi bir komut ve sql fonksiyonlarını kullanabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Ağustos Çarşamba 2008 8 39686 3,3
Asp.net ile Gridview'da CheckBox Oluşturma ve Kontrol Etme
Son günlerde internette sorulan sorulara baktığımda bu konunun fazlaca sorulduğunu gördüm ve bu konu üzerinde durdum ve kendimce bişeyler yaptım. Belki ihtiyaç duyanlara bir faydası olur.
Öncelikle yaptığım uygulamayı anlatayım.
Uygulamada gridview'da ki tüm satırları checkbox ile doldurup daha sonra bunları kontrol ediyorum. Yaptığım uygulama da 2 gridview var ve ilkini kendi oluşturduğum bir diziyle, diğerini ise veritabanındaki bilgilerle dolduruyorum ve checkboxlarla bu gridviewda'daki hangi satırın işaretlendiğini kontrol ettiriyorum.
Kodlarımıza(veritabanı uygulaması kodları) bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Ağustos Çarşamba 2008 19 37050 4,5
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009