mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32658 3,3
Linq Unleashed for C# (E-Book)
Linq Unleashed for C# (E-Book)Linq konusu üzerine çalışmalarım ve araştırmalarım devam ediyor. Daha önce e-booklar ve örnekler vermiştim. Kendimi daha iyi geliştirmek için kaynaklara göz atmaya devam ediyorum. Bu kaynakta bunlardan birisi. İlk bakışta önceki kaynaklardan biraz daha farklı olduğunu, daha derinlemesine bir anlatımının olduğunu gördüm. Linq, Linq to Sql, Linq to Xml konularını ayrıntılı bir biçimde ele alıyor. Bu kaynağı sizlerle de paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazar 2008 0 14991 1,0
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
SQL Server 2005 Programming (E-Book)
SQL Server 2005 Programming (E-Book)Sql Server 2005'i baştan sona anlatan güzel bir kaynak. Son zamanlarda sql server ile çalışmalarımın artması nedeniyle bazı konularda bir kaynağa başvurmam gerekti. Bu kaynakta sizlerle paylaştığım bu e-book. İncelediğimde oldukça faydalı bir kaynak olduğunu, sql server ve veritabanı hakkında herşeyin bulunduğu farkettim. Hem veritabanı konusunda kendinizi geliştirmek için hem de iyi bir arşiv sahibi olmak için bu kaynağa sahip olmalısınız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Eylül Pazar 2008 6 16784 5,0
Linq to Sql - İlk Örnek Uygulamam
Bu yazımda linq to sql konusu ile ilgili ilk örnek uygulamamı ve nasıl yaptığımı anlatacağım. Bu, linq to sql'e ilk bakışımız olacak ve nasıl kullanıldığını da kavrayabileceğiz. Önceki linq konusu üzerine yazdığım yazıda bu teknolojinin yeni olduğunu ve kullanışlı olduğunu söylemiştim. Kullandıkça da bunun doğru olduğunu gördüm. Ve ilk örneği yapma ve anlatma aşamasına geldim. Yapacağım örnekte; öğrencilerin hangi dersleri aldığını linq to sql yöntemi ile sorgulayacağız. Normalde bu örneği yapmak için veritabanı ilişkileri kurmamız gerekli ancak sadece where komutu ile bu sorgulamayı yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Eylül Salı 2008 8 55462 2,5
Veritabanında Arama Yapma İşlemleri
Bu yazımda veritabanımızda bulunan bilgiler içinde arama yaparak istenilen sonucu bulma işlemini nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Veritabanında arama işlemi için sorgumuzda like ifadesini kullanıyoruz. Ayrıca aramanın hangi biçimde yapılacağını da % işareti ile belirleyebiliyoruz. Bu ifade ile aramamızı aranacak olan kelimeyi veritabanı içinde ilk harften itibaren yani soldan sağa, arada arama ifadesi yani aranacak ifade hernagi bir kelimenin içinde bulunuyorsa ve son olarak sağdan sola yani tersten arama. Şimdi bunları vereceğim bir örnekle açıklamaya çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 21 56032 4,4
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009