mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Access`i Mysql`e Çevirme (MdbToMySql)
Web programcılığına yeni başlayanlar genelde veritabanı olarak access`i kullanır daha sonra daha gelişmiş veritabanı sistemlerini kullanmayı tercih ederler. Tabi bu sırada access ile yapılmış bir uygulama varsa bunu geçtiğimiz sisteme çevirmemiz gerekir. Konunun başlığından da anlaşılacağı gibi Mysql`e geçiş yapıyorsak ve access`teki bilgilerimizi mysql`e aktarmamız gerekiyorsa bu küçük boyutlu programı (MdbToMySql) kullanabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Temmuz Perşembe 2008 2 18469 3,0
Mysql Fonksiyonları
İnternet ortamında yaygın olarak kullanılan ve ücretsiz bir veritabanı sistemi olan mysql`in tüm fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Bu fonksiyonlarla fazla kod yazmaktan kurtulup karmaşık veritabanı işlemlerini daha hızlı, daha basit bir şekilde yapabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Temmuz Pazar 2008 2 12034 1,0
MySql Veri Türleri ve Select Komutu Örnekleri
Mysql`i kullanmaya başladığımdan beri birçok şey öğrendim. Bulmuş olduğum birkaç bilgiyi paylaşıyım dedim. Mysql`de veri türleri ve select komutu hakkında birkaç örnek. Bana bayağı faydası oldu. Özellikle select komutu hakkında ki bilgiler sayesinde birçok şeyi daha iyi anladım. Umarım sizlere de faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Temmuz Cumartesi 2008 1 20244 0,0
Asp.net ile Mysql`e Bağlanma
Son günlerde birden bire mysql ilgimi çekti ve asp.net kullanarak birşeyler yapmaya başladım. Başlamışken nasıl bağlanılacağını ve nasıl kullanılacağını kısaca anlatmak istedim.
Mysql çok sık kullanılan ve bir çok uygulama da tercih edilen ücretsiz bir veritabanı hizmeti. Asp.net projemizde kullanmak için şu yolları takip edebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Temmuz Pazartesi 2008 14 32938 5,0
Asp.net ile Veritabanından Rasgele Kayıt Çekme
Yaptığımız sitelerde veya gezindiğimiz sitelerde bazı bölümlerin rasgele olarak doldurulduğunu görüyoruz. Ben de veritabanından rasgele bir kayıt nasıl çekebiliriz, onlardan birini göstereceğim.
Öncelikle kayıt alacağımız veritabanını oluşturalım. Ben günlük sözler gibi bir uygulama yapıp rasgele günlük söz getirme örneği üzerinde anlatacağım. Bunun için veritabanımızı gunluk sozleri tutan bir sütun hazırlayıp oluşturuyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Çarşamba 2008 18 26249 3,0
Access ile Asp.net'te Üyelik Sistemi
Asp.net ile hazırlamış olduğumuz sitelerimizde kullanabileceğimiz üyelik sisteminin access veritabanı kullanılarak hazırlanmış versiyonu. Bunu daha önce sql server ile kullanıyorduk. Ancak sql server kullanınca hem boyutu büyük oluyor hem de her yerde sql server desteği olmuyordu. Bunu düşünen Microsoft bu sistemi access veritabanı ile hazırlamış.
Peki bunu projemizde nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Haziran Pazar 2008 86 48802 3,6
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009