mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Accordion Menü - Alan Hazırlama
Bu yazımda jquery kullanarak accordion denilen dinamik olan alanı yapıyı nasıl yapabilceğimizi göstereceğim. Jquery ile ajax işlemlerini yaptıktan sonra artık görsel olarak birşeyler yapmaya karar verdim. İlk olarakta bazı projelerde kullanmayı düşündüğüm accordion uygulamasını inceledim. Bilindiği gibi birçok internet sitesinde kullanılıyor. Kullanılmasa da adını çok sık duymuşuzdur. Şimdi bu yapıyı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ekim Çarşamba 2008 12 40111 4,7
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 2
Bu yazımda jquery ve ajax ile kullanıcı kontrollerini (web user control) dinamik olarak yani çalışmasını istediğimiz c# kodlarıyla beraber nasıl kullanabileceğimizi göstereceğim. Bu bölümdeki ilk yazımda sadece kullanıcı kontrollerinin html çıktısını alıp kullanıyorduk. Ancak daha kullanışlı olması ve kullanıcı kontrollerini daha etkin kullanabilmek için kullanıcı kontrollerini çalışır kodlarıyla kullanmak gerekir. Bunun için yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 39 32926 3,9
Asp.net, Jquery ve Ajax ile Yapmış Olduğum Galeri Hazır
Ajax ile Hazırladığım Galeri Hazır

Jquery ve ajax kullanarak hazırladığım galeri sitesini bitirdim. Bu uygulamayı asp.net, jquery ve ajax kullanarak hazırladım. Birden bire aklıma geldi ve 1 günde bu hale getirdim ve hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 1
Bu yazımda jquery ve ajax metodu ile kullanıcı kontrollerini (user control) okuyup sayfamıza eklemeyi göstereceğim. Bu yöntemi kullanarak tek sayfa ile basit bir websitesi hazırlayabiliriz. Masterpage gibi tek bir sayfa tasarlayıp, kullanıcı kontrollerini belirlediğimiz bölüme jquery ve ajax kullanarak sayfa postback olmadan yükleyip, sitemizin tüm içeriğini tek seferde yani sayfa yenilemeden kullanıcılara sunabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 2 22818 4,2
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya Bırakma
Jquery ile Gridview'da ki Checkbox'ların Tümünü İşaretleme veya BırakmaBu yazımda jquery ile gridviewda bulunan checkbox'ların tümünü işaretlemeyi veya tümünü işaretlememeyi nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Aslında gridview'da değilde istediğimiz checkbox'lar üzerinde bu işlemi jquery yardımı ile yapabiliriz. Bu uygulama internette birçok sistemde kullanılıyor. En bilineni ise gmail'de kullanılıyor. Gmail'de maillerimizin hepsini, hiçbirini veya bir bölümünü bu yolu kullanarak seçebiliyoruz. Bu yazımda ve vereceğim örnekte hepsini seçme veya hiçbirini seçmeme uygulamasını göstereceğim. Ancak yazacağımız metotlar ile istediğimiz şekilde uygulamalar geliştirebilir, kullanıcılara daha farklı seçimler sunabiliriz.
Bu uygulamayı yapmak için jquery kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazar 2008 3 19127 4,5
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009