mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri
2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri2008'i uğurlamaya hazırlanırken bu yazıyı yazarak hem 2008'i değerlendirmeyi hem de 2009 hakkında hedeflerimi açıklayacağım. Geride bırakacağımız 2008 yılını hayatımda kendimi en fazla geliştirdiğim yıl olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Bloğumu 2008 yılı içerisinde açtım. Web ile ilgilenmeye 2008 yılı ile beraber başladım. Görüldüğü gibi 2008 yılı hayatımda önemli adımlar attığım, hayatımın yönünü belirleyen bir yıl oldu. 2009 senesinde ise kendimi 2008 yılında olduğu gibi geliştirmeye ve bloğumu iyi bir noktaya getirmeye çalışacağım. 2008'de olduğu gibi çalışmalarım tüm hızıyla devam edecek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Aralık Pazar 2008 3 9626 5,0
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek UygulamaDaha önce hazırlayıp duyurmuş olduğum Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım edit update uygulamasını dosyalarıyla beraber sizlerle paylaşıyorum. Asp.net ile jquery ve ajax işlemlerini kullandığımız güzel bir proje oldu. Bu projede en önemli nokta Asp.net kontrolü olan User Control (kullanıcı kontrolleri)'leri ajax işlemlerinde etkin biçimde kullanmak. Aslında bu uygulama tamamen ajax ile User Controlleri kullanmaya dayanıyor. Bu yöntem ile bu uygulamayı ve buna benzer birçok uygulamayı rahatlıkla geliştirebiliriz. Ajax ile uygulama geliştirmek isteyen ayrıca ajax'ı kullanmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir çalışma diyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Aralık Cumartesi 2008 12 22732 4,3
Jquery'de Tanımlayıcı Değiştirme
Jquery'de Tanımlayıcı DeğiştirmeBu yazımda Jquery ile tanımlama yaparken kullandığımız işaretçiyi değiştirebileceğimizi göstereceğim. Jquery ile tanımlama yaparken standart olarak jQuery ve $ ifadelerini kullanmaktayız. Ancak jquery içinde yer alan noConflict fonksiyonu ile kendi tanımlayıcımızı da belirleyip kullanabiliyoruz. Ayrıca bu değişiklikle beraber standart tanımlayıcıları da kullanabiliyoruz. Kodlamalarımızı kişiselleştirmek ve basitleştirmek için güzel bir yöntem.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Aralık Cuma 2008 2 13685 5,0
Yorumlar ve Yorum Ekleme Bölümü Güncellendi
Hostumun ajax desteği sağlaması sebebiyle sitemde birtakım değişimler gerçekleşti. Artık ajax işlemlerini kendi sitemde de kullanmaya başlıyorum. İlk olarak yorum ekleme bölümünü ajax ile yaptıktan sonra şimdi de yorumları sayfaya yazdırırken ajax kullanıyorum. Ayrıca yorumlar üzerinde sayfalama yaparak kullanıcılara sunuyorum. Şimdilik her yazıda yorumlar beşerli olarak sayfalanıyor. İlerde bu sayıyı kullanıcının tercihine bırakacağım. Böylece kısa bir sürede sitemde ajax için radikal değişiklikler yapmış durumdayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Aralık Salı 2008 6 15398 3,1
Artık Sitemde Ajax Kullanabiliyorum
Artık Sitemde Ajax KullanabiliyorumBugün itibariyle hostumun destek vermesiyle beraber sitemde ajax işlemlerini kullanabileceğim. Bir süredir sitemi barındıran hostta yapılan çalışmalar sona erdi ve artık hostum Asp.net 3.5 desteği ile beraber jquery ve ajax işlemleri için uygun hale geldi. Böylece sitemi ajax uygulamaları ile zenginleştirebileceğim. İlk adım olarakta sitemde yazılara yorum ekleme olayını ajax ile gerçekleştirmek oldu. Bundan sonra yazılarıma yorum eklerken ajax ile yorum ekleyebileceksiniz. Böylece sayfanın tekrar tekrar yüklenmesini engelleyerek zaman ve performans kaybını bir miktar önlemiş durumdayım. Ayrıca kendi geliştirdiğim ajax uygulamalarını kendi hostumda sizlerler sunma şansım oldu. Kısa sürede tüm çalışmalarımı kendi hostumda toplayarak sizlere sunacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Pazartesi 2008 2 13733 3,4
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update UygulamasıBu yazımda Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım veri güncelleme uygulamasını tanıtacağım. Daha önce jquery ve ajax ile edit update uygulamasını anlatmıştım. Bu uygulamayı Ajax Uygulamalarım bölümünde edit update uygulaması olarak görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamayı FaceBox ile entegre ettim. Bu uygulamayı ise buradan test edebilirsiniz. Ayrıca en kısa zamanda Ajax Uygulamalarım bölümünde de sizlere sunacağım. Ayrıca bu uygulamayı tam olarak bitirdiğimde örnek projeyi ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Aralık Salı 2008 5 15298 5,0
Önceki 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 ... 17 18 19 Sonraki
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009