mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Tooltip Uygulaması
Bu yazımda jquery ile tooltip uygulamasını kullanmayı göstereceğim. Bu uygulamayı kullanarak yaptığımız uygulamaları daha görsel daha kullanışlı hale getirebiliriz. Jquery ile artık daha görsel uygulamalar üzerinde çalışıyorum. Bu da bunlardan bir tanesi. Sizlerle paylaşarak, sizlere farklı bir yöntem sunmayı amaçladım. Umarım işinize yarar. Şimdi nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 17190 5,0
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32580 3,3
Jquery ve Ajax ile Yaptığım Uygulamalar Hazır
Jquery ve Ajax ile Uygulamalarım Hazır

Jquery ve ajax ile yapmış olduğum uygulamaları biraya topladım ve bu adreste yayına koydum. Daha önce sitemde anlattığım ajax uygulamalarını biraraya topladım ve hepsini birden görme fırsatı sunan bir sistem haline getirdim. Şimdilik sadece örnekler var. Daha sonra her birinin nasıl yapıldığını ve kodlamaları da yine aynı sistemde paylaşacağım. Ayrıca ek olarak geliştireceğim uygulamaları da eklemeye devam edeceğim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 8 15094 3,0
Geliştirdiğim Uygulamalar Bölümü
Sitemde son olarak "Geliştirdiğim Uygulamalar" adı altında bir sekme bir alan oluşturdum ve bu alanda şimdiye kadar geliştirmiş olduğum örnke proje ve uygulamaları sizlere tanıtacağım.

İlk olarak geliştirmiş olduğum proje ise "Jquery ve Ajax ile Fotoğraf Galerisi" uygulaması oldu. Geçen hafta aniden aklıma geldi ve 1 hafta içinde büyük bir bölümünü tamamladım. Ufak tefek eksiklikleri, hataları olsa da zaman içinde bunları giderip, güzel ve hatasız bir uygulama haline getirmeye çalışacağım. Bu uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 5 12155 0,0
Jquery Bütün Özellikler (E-Book)
Jquery Bütün Özellikler (E-Book)Son günlerde jquery ile daha fazla ilgilenmye başladım. Ajax işlemlerini yaptıktan sonra görsel olarak neler yapabilceğim üzerine çalışmalara ağırlık verdim. Bunun için jquery ve diğer siteleri gezindim. Bir çok faydalı bilgiler edindim. Ancak en faydalı olan sizlerle de paylaşacağım jquery sitesindeki tüm bilgileri ve örnekleri biraraya toplamış oldukları bu kaynak oldu. Jquery hakkında tüm özellikleri ve nasıl kullanıldıklarını ayrıca örnkeleri bu e-book'ta bulabilirsiniz. Jquery sitesindeki tüm örnekler bu sitede toplanmış. Her zaman siteye girmek istemeyenler için oldukça güzel bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 2 24727 3,3
Object Oriented Javascript (E-Book)
Object Oriented Javascript (E-Book)Javascript konusunu nesne yönelimli olarak ele alan gayet güzel bir kaynak. Herhangi bir dil için de nesne yönelimli programlamayı anlamak için kullanılabilir bir kaynak. Günümüzde jquery gibi bir javascript kütüphanesinin oldukça sık kullanıldığı ortamda bizlerde kendi kodlarımızı yazabiliriz. Bunun için tavsiye edeceğim bu kaynak sizlere nesne yönelimli programlamayı ve javascript konusunu anlamada çok faydalı olacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 2 16031 5,0
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009